sunnuntai 28. toukokuuta 2017

Lähiruokaa Farmarissa Ai ku hyvää. 
Ostin joku aika sitten kaupasta pari litran purkkia Juustoportin AB täysjogurttia. Sitä maustamatonta. Meillä tykätään maustamattomasta, sitä kun voi itse maustaa haluamallaan tavalla. KolmeVee syö jukurttinsa yleensä hunajan kera tai ripauksella intiaanisokeria. Itse tykkään laittaa joukkoon marjoja ja ruisjauhoja, tai talkkunaa, jonka makuun opin jo ihan pikkuisena päiväkodissa. 

Tästä Juustoportin jogurtista tuli kyllä yksi suosikkini. Se on todella paksua ja runsasta. Mitä suurempi rasvaprosentti, sitä parempi. En valitse koskaan rasvattomia tai kevyttuotteita, ne ovat minusta yhtä tyhjän kanssa. 

Teemme SObloggaajien kanssa yhteistyötä Farmari2017 kanssa ja saimme lähialueen tuottajilta maistiaisia. Mukana kassissa olivat nämä ihanat jogurtit. Maustamattoman rinnalla litran purkeissa löytyy myös vaniljainen jogurtti, kumpainenkin on laktoositon. Tutustu muihin makuihin täällä, klik!

150 g pikkupurkeissa makuvaihtoehtoja on enemmän, kuten vaikkapa hurmaava kahvi tai aromikas musta kirsikka. Näitäkin löytyy sekä tavallisina että laktoosittomina.


Maistiaiskassissa oli tuotteita myös näiltä tuottajilta:  Pirjon Pakari, Laihian Mallas, Kaffiino, Alavuden öljynpuristamo, Riihipihatto. Näistä lisää tuonnempana. Iso kiitos kaikille! Lisäksi Lakeuden Highland muisti tuotteillaan osaa SObloggareista, kannattaa siis seurata meitä Facebookissa tai netissä, klik!
Tutustu Lähiruokatoriin Farmarissa! Maku-alueella on esillä erityisesti eteläpohjalaisia yrityksiä ja tuottajia. Maa- ja kotitalousnaisten johdolla suomalainen ruoka, ja erityisesti Suomen kansallisruoka ruisleipä, on vahvasti esillä Maku-lavan tietoiskuissa. Lavalla on kaiken kaikkiaan monipuolinen ohjelma, jossa ruoan ja käsitöiden äärellä jutustellaan ja opitaan uutta. Luvassa on myös joukko yrityshaastatteluja.  Maku-lavalla on päivittäin tavattavissa muun muassa Jaakko Kolmosen palkinnon saanut Asta Asunmaa.

Farmari esittelee suomalaisen ruoan pellolta pöytään. Tapahtuma on suomalaisen maa- ja elintarviketalouden näyteikkuna.


Torilla ovat mukana lisäksi muun muassa nämä yritykset:
Källin kotileipomo
Leila´s Hyvät Maut
Lillbackan leipomo
Annin Marjatarha
Mehustamo
Hautamäki Highland
Kivimäen maatila
Kasvua Ruokaprovinssista -hanke
Vatajanrannan Vuohitila
Mehukas
Kivimäen maatila
Juvenes-Yhtiöt
Kauhajoen laatuleipurit
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti