maanantai 15. toukokuuta 2017

Diy kylpysuola!

Äitini aina sanoo, että lahjoja ei saa ostaa. Ei jouluna, syntymäpäivinä tai äitienpäivänä. Minä taas kuitenkin tahtoisin jotakin antaa, jotenkin muistaa. Käytännölliset lahjat sopii näihin tilanteisiin. Sellaiset jotka eivät välttämättä edes tunnu varsinaiselta lahjalta, vaan vain ystävälliseltä eleeltä. 

Syvyyttä ja persoonallisuutta lahjaan tuo se, että se on itse tehty. Tänä äitienpäivänä lahjan keksiminen jäi viimetippaan ja vielä lauantai-iltana mietin mitä se voisi olla. Etsiskelin ideoita kirjoista, luonnonkosmetiikkaa vai ompelisinko kauratyynyn äidin kipeälle kädelle. Päädyin lopulta kylpysuolaan. Kunnon jalkakylpy rentouttaa ja rauhoittaa. Löysin ohjeen johon tulee merisuolaa ja ruokasoodaa, ja loput sovelsin sen mukaan mitä kaapeistani löysin. Olen kerännyt kukkia ja lehtiä edellisinä vuosina, kuivattanut ja tehnyt uutteita. Tein joskus itsellenikin vastaavan jalkakylvyn ja se tuntui mukavalta. Pitäisi tehdä useamminkin. Arjessa jalat joutuu koetukselle ja jalkojen hoito taitaa muiltakin kuin vain itseltäni unohtua usein. 


Suolaa laitoin noin 3/4 dl ja ruokasoodaa 1 rkl. Kuivattuja kukkia ja lehtiä laitoin mututuntumalla. Valmista seosta tuli noin 2 dl. Kun kylvyn aika koittaa, seos laitetaan vatiin ja päälle kaadetaan kuumaa vettä ja sitten vain nautiskellaan pienestä kylpyhetkestä. Jalat kannattaa voidella kylvyn jälkeen esimerkiksi kookosöljyllä, voide imeytyy pehmeisiin ja kosteisiin jalkoihin hyvin.

Lahja vaatii tietysti myös kauniin paketin tai kääreen. Pakkasin kylpysuolan paperipussiin ja laitoin pussin peltipurkkiin, jonka koristelin washiteipeillä ja hamppunarulla. Purkki on ollut aiemmin elintarvikekäytössä. Ehkä joku paputölkki, jonka olen pessyt ja puhdistanut. Kierrätystä!2 kommenttia: