keskiviikko 31. toukokuuta 2017

Vegeä aamusta iltaanMinulla on tapana aloittaa kirjan tai lehden lukeminen aina takakannesta. Siispä hieman yllätyin kun pääsin etusivulle ja silmäni osuivat lauseeseen "Kysy ensin vanhemmiltasi". Mietin, että ai minunkin vaikken asu enää kotona. Sitten vasta hoksasin, että kirjan on kirjoittanut nuorimies nimeltä Mattias ja kirja on suunnattu nuorille kokeille, jotka pitävät kasvisruoasta tai haluavat tutustua vegekeittiön saloihin. Itse kiinnostuin kirjasta sen kannessa olevan suklaaleivonnaisen takia. Se näyttää niin hyvältä! Kirjasta löytyy runsaasti tietoa kasvisruokavaliosta ja eri vaihtoehdot lihalle, maitotuotteille ja munille löytyy kirjasta myös.

Vegeä aamusta iltaan sisältää kirjaimellisesti reseptejä niin aamiaiselle, lounaalle ja päivälliselle välipaloja unohtamatta. Kirjan loppuosasta löytyy lisäksi kivoja ja herkullisia reseptejä kutsuille.

Itseäni kiinnostaisi kovasti kasvislasagne, tacokakku, kukkakaalicurry, porkkanakakkupyörykät ja omenalettuset, joita jo kokeilinkin. Näistä tuli niiin hyviä! Olen yrittänyt löytää pannukakkureseptiä, jolla saa korkeita pannukakkuja, sellaisia mitä näkee aina kuvissa. Ja näistä tuli juuri sellaisia - Ihanaa, JES! Sainpa käytettyä jääkaapissa pyörineet omenatkin hyödykseni tässä reseptissä. Omenan lisäksi makua antaa kaneli. Lisäsin taikinaan myös kaurahiutaleita ja paistoin lettuset sitruunalla maustetulla rypsiöljyllä. Munia ohje ei sisällä vaan nostattajana toimii leivinjauhe.

Ohjeissa on otettu huomioon allergiat ja onko kyseessä gluteeniton ruoka. Sivun yläreunasta tarkistamalla selviää siis nämä. Myös vegaanit on kirjassa huomioitu. Ohjeet ovat simppeleitä ja raaka-aineina on suuriltaosin ihan perustuotteita. Ja vaikka kirja onkin suunnattu nuorille, sopii se mielestäni kenelle tahansa. On ihan mukavaa vaihtelua kokeilla välillä kasvisruokavaihtoehtojakin. Itselläni ainakin meinaa kokkailuvalikoima olla turhan suppea, vaihtoehtoja kun olisi omien rajojen ulkopuolella tuhansia.
Mattias Kristiansson
Vegeä aamusta iltaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti