keskiviikko 24. toukokuuta 2017

Himmelikirja!


Himmeli kuuluu jouluun. 
No höpö höpö. Himmeli kuuluu kaikkialle, sen käyttöön ei aika tai paikka vaikuta. Himmeleiden suosio on ollut viime aikoina nousussa, siitä kertoo myös Eija Kosken kohtaama himmeli-innostus. Eija Koski kirjoitti Himmelikirjan muutama vuosi sitten, ja kirja oli pitkään loppuunmyyty. Nyt kirjasta on tehty uusintapainos ja kirja ilmestyy nyt myös englanninkielisenä. Himmelikirja sisältää ohjeet 24 himmeliin, jokainen niistä on Eija Kosken ideoima ja suunnittelema. 

Kirjan malleissa käytetään sekä aitoja olkia että muovipillejä, jotka nekin ovat olleet käytössä jo vuosikymmeniä. Muovihimmelit eivät siis ole nykypäivän keksintö vaikkakin ne tuntuvatkin moderneilta perinteisten olkihimmeleiden rinnalla. Muovipilleillä puuhastelu on nopeampaa ja helpompaa, olki itsessään tuo työhön omat haasteensa, mutta toki se tuo himmeliin keveyttä ja herkkyyttä. 

Kirjan mallit ovat suurelta osin moniulotteisia ja runsaita mutta on joukossa myös yksinkertaisempia malleja. Osaa on koristeltu helmin ja huopapalloin. Itse pidän eniten yksinkertaisista ja isoista malleista, timantti-muoto on kaunis. Muutaman himmelikokeilun olen itsekin tehnyt, ja materiaalit uusiinkin on valmiina. Himmeleiden teossa mukavaa on se, että uusia malleja voi keksiä itsekin. Himmeli on monesti tekijänsä kaltainen, jokaisella on oma tapansa tehdä ja oma tapansa ideoida. Tässä Himmelikirjassa ohjeet ovat selkeät ja kirjoitetun ohjeen rinnalla ovat piirretyt apu-/mallikuvat. Lisätietoa Eija Koskesta ja mm. hänen pitämistään himmelikursseista löydät osoitteesta: www.ekoart.fi

HIMMELI
Eija KoskiEi kommentteja:

Lähetä kommentti