keskiviikko 31. toukokuuta 2017

The early bird needs tea...


On tämä vaan niin jännää. Sinistä teetä, voitko uskoa! Niin ja ihan aitoa ilman minkään sortin teollisia väriaineita. Tee luetellaan yrttiteeksi koska se koostuu ainoastaan siniherneen kukinnoista, joista siis tuo sininen sävykin syntyy. Mitä enemmän ja pitempään teetä hauduttaa sitä voimakkaammaksi väri muuttuu. Litraan vettä suositus on lisätä 5 tl kuivattuja kukintoja. 


Minua kiinnostaisi tietää voisiko kyseistä kasvia kasvattaa itsekin. Netin mukaan se on vaikeasti idätettävä joten voi jäädä kokeilematta. Nyt tyydyn näihin Teekauppa Weiströmin pussittamiin kukkasiin.

Kiinnostuin sinisistä ruoista uudelleen vasta vähän aikaa sitten. Kyllähän siniset ruoat ovat aina minua kiehtoneet ja kiinnostaneet. Olen kokeillut mm. sinisiä perunoita ja sinisiä juomia. Uudelleen innostumiseni sai alkunsa Instagramissa, jossa ihmiset jakavat raakaruokareseptejään ja nyt näyttäisi kovasti olevan IN kaikki siniset ja sateenkaaren väriset ruoat, 'unicorn food'-hakusanalla löytyy kaikenlaista mielenkiintoista. Monet näistä sinisyyttä tuovista raaka-aineista vain tuntuu olevan saavuttamattomissa. Yhtä saa vain Australiasta ja loput ovat sellaisia, joita ei Suomesta löydy, ei ainakaan kyselyideni perusteella. Blue Spirulina ja Blue Majik ovat tällaisia. Mukana oli myös joku kolmas mutten muista, että mikä. Siniherne eli Blue pea (tunnetaan myös nimellä butterfly pea. Tieteellinen nimi:Clitoria ternatea)  tuli esiin kun tarpeeksi kauan kahlasin kuvameressä. Sitäkään ei tuntunut löytyvän juuri mistään, mutta onnekseni silmiini osui linkki, jonka kautta löysin Teekauppa Weiströmin sivut. Heidän nettisivuiltaan ei kaikkea kyllä löydy mutta kannattaa kysyä jos jotakin tiettyä etsit, verkkokaupassa on esillä vain osa heidän tuotteistaan.

Siniherne-teejuoma on jännä myös siitä syystä, että kun teen joukkoon puristaa sitruunamehua niin teen väri muuttuu violetiksi! Taas yksi juttu, mikä kiehtoo minua. 


Teekauppa Veiström on valmistanut 100-vuotiaalle Suomelle juhlateen  nimeltä Tasavalta Tee (Republiken Te / Republic Tea). Tasavalta Tee sisältää korkealaatuista mustaa savustettua teetä, jonka maku on pehmeä ja savutervainen. Tee sisältää lisäksi siniherneen kukkaa, joten teen värissä onkin juhlava sinertävä vivahde ja hieno suomalaisuutta henkivä maukas maku.


Tämä ihanainen teekupponen on Sagaformin. Oikeastaan kulho olisi osuvampi ilmaisu, koska "muki" on todella iso! Sen pitelemiseen ei meinaa yhden käden sormet riittää. Mutta ihastuin näihin silti heti kun ne näin. Turkoosin lisäksi minulla on violetti kuppi ja myynnissä on lisäksi myös vaalea hiekanvärinenkin vaihtoehto. 

Tutustu Sagaformin kuvastoon täällä, klik! Kuvasto on kaunis ja ihania tuotteita on sivukaupalla. Tykkään Sagaformin tuotteista, koska ne ovat jokaisen saatavilla hintansa puolesta, vaihtoehtoja on runsaasti ja design on persoonallista. Itse rakastan erikoisia ja värikkäitä astioita!| Yhteistyö |


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti