lauantai 3. helmikuuta 2018

Koko perheen juhlakirja


Aina on syytä juhlaan. Olen samaa mieltä. Koskahan viimeksi pidin aiheesta puhetta kotona. Että on tylsää, että juhlia on niin harvoin. Ja että olisi kiva "keksiä tyhjästä" juhlan aiheita, tai että aina ei tarvita mitään sen kummempaa syytä kuin halu viettää aikaa läheisten kanssa. Ja minusta juhlien suunnittelu on aina hauskaa! Tykkään suunnitella ja tehdä koristeita ja somistuksia ja pohtia mitäs tarjottaisiin. Nyt kun on lapsia niin juhlan aiheita voi keksiä helpostikin, lasten kustannuksella voi järkkäillä kaikkea DIY-henkeen vaikka joka viikko. 

Aina on syytä juhlaan - kirja sisältää edullisia tee-se-itse-vinkkejä lähinnä lastenjuhlien järjestämiseen, mutta on mukana myös mm. rapujuhlat ja uudenvuoden juhlat. Koristeet syntyy mm. ilmapalloista, kukista ja paperista itse tehden. Kirjan punaisena lankana on luoda omanlaisensa juhlat, joissa tärkeintä on yhdessäolo eikä täydellisyys. Ja useinhan täydellisyys onkin vähän tylsää ja ennalta-arvattavaa. Olen itsekin sillä linjalla, että ei kannata liian tarkkaan suunnitella koska silloin ei myöskään tule suuria pettymyksiä jos asiat ei suju käsikirjoituksen mukaan. 

Kirjan alkusivuilla on yleistä asiaa, muistettavaa ja huomioitavaa juhlien suunnittelusta, esimerkiksi mitä pitää ottaa huomioon kun pitää juhlat kotona, entä jos juhlat järjestetäänkin muualla. Millaisilla koristeilla saa vuokratilan edullisesti personoitua ja miten pienessäkin tilassa/kodissa juhlat onnistuvat. Kirjassa annetaan myös vinkkejä tarjoilujen suhteen mutta reseptejä tästä oppaasta ei kuitenkaan löydy. Eikä tarvitsekaan. Moni pääsee jo hyvään alkuun ideoiden kautta inspiroitumalla. Kirja on jaettu teemoittain vuodenaikojen mukaan.

Minua jotenkin huvittaa kun tämä kirja tuntuu niin omalta, kuin se olisi minun kynästäni kirjoitettu, omasta päästäni ideoitu. Pakko kai paljastaa, että laitoin kyseiselle kustantamolle jokin aika sitten kirjaidean teemajuhlakirjasta, jonka aiheena olisi juhlien somistus ja DIY-ideat, reseptien kera. Tässä kirjassa on luultavimminkin syy miksei oma ideani saanut tulta alleen. Mahtoivatkohan kustantamossa pohtia olenko joku vakooja, koomista! Tämä juhlakirja tuntui siis hyvin "omalta" eikä edes tarvinnut kuin silmäillä sivut lävitse - ideat avautuivat jo pelkästään katsomalla. Tykkään siitä, että asioita voi tehdä vähällä vaivalla itse ja säästää siten myös rahaa. Itse tekemällä juhlista tulee persoonalliset ja lämpimän läheiset. Sydän mukana.

Kirjasta saa inspiraatioita mm. erilaisiin lasten teemajuhliin: keväiset jätkikioski-teemaiset juhlat, kesäiset merirosvojuhlat, syksyiset viidakkoteemajuhlat ja talviset taikatalvijuhlat. Muoviämpärit ja lapiot voi ihan hyvin tuoda sisälle ja käyttää niitä kattauksissa, paperista syntyy monenmoisia naamareita, lavastuksia, koristeita ym. ja näihin kirjan lopusta löytyykin kaavat ja mallit. 

Ja muista, juhlien pitämiseen ei tarvita syytä! Näyttävät kemut saa kasaan muutamassakin päivässä. Käytä mielikuvitustasi!

Noora Iloranta
Readme.fi 2018Ei kommentteja:

Lähetä kommentti