perjantai 9. helmikuuta 2018

Pakkasenpuremat laskiaispullat!

Laskiaisena perinteiden mukaan lasketaan mäkeä, ulkoillaan ja herkutellaan, tietenkin laskiaispullilla! Laskiaispullien täytteistä käydään kiivasta väittelyä, kumpi on parempi, hillo vai mantelimassa. Itse olen tottunut hilloon ja kermavaahtoon. Mantelimassalla täytetyt laskiaispullat ovat aika vieraita itselleni, en edes muista olenko koskaan maistanut sitä versiota laskiaispullista. Pullien täytteenhän voi toki päättää itse, väliin sopii myös tuoreet/pakastetut marjat kuten mansikat ja vadelmat, tai kerman voi vaihtaa suklaavaahtoon ja hillon banaaniin. 

Tai sitten voit vähän hullutella ja tehdä kuten minä tein. Nämä Frozen-tyyliset laskiaispullat saivat sinisen täytteen! Näistä tuli tosi kivat! Sopisivat hyvin teemajuhlien tarjottavaksi. Osaan pullista laitoin täytteeksi myös banaania mutta lapset tykkäävät pelkästään kermasta. 

Sinisen värin antaa sinihernejauhe jota laitoin noin 1/2 tl kahteen desiin kermaa. Makua siniherne ei juurikaan kermaan anna. Toki kerman voi värjätä elintarvikeväreilläkin mutta minä suosin mieluummin luonnollisia väriaineita

Pullataikina on ihan perusohjeella tehty, pohjana on 2 dl täysmaitoa. Osan vehnäjauhoista korvasin täysjyväspelttijauholla (Birkkalan). Pullataikinan suhteen sitkon saaminen on aina jotekin haastavaa. Uunituoreina pullat ovat ihanan kuohkeita ja notkeita mutta seuraavana päivänä rakenne on jo tiiviimpi ja kuivempi, jääkaapissa tämä muutos tapahtuu vielä nopeammin. Nämä pullat onnistuivat hyvin, tein vain yhden pellillisen joten aamuun mennessä kaikki on jo syöty. Rakenne säilyi kuohkeana ja kosteana, ihanan untuvaisena. Tarkan reseptin antaminen on hieman hankalaa koska kaatelin aineksia kulhoon mututuntumalla ohjetta samalla silmäillen. Jätin jauhomäärän tarkoituksella vajaaksi jotta taikina ei tuliksi vahingossakaan liian tiiviiksi. 

Frozen-laskiaispullat


2 dl täysmaitoa
1/2 tl suolaa
1/2 dl sokeria
1 tl kardemummaa
1 pss kuivahiivaa
3 dl vehnäjauhoja
1,5 dl karkeita spelttijauhoja
1/2 dl öljyä
1 muna

Täyte
2 dl kuohukermaa
1/2 tl sinihernejauhetta
2 tl tomusokeria

+ banaania tai marjoja Ei kommentteja:

Lähetä kommentti