keskiviikko 28. helmikuuta 2018

Viis veisaamisen elämänmullistava taika

Not Giving a F*ck

Lopeta huolehtiminen niistä asioista joita sinun pitää tehdä ja keskity niihin joita haluat tehdä!


Siinä pähkinänkuoressa kirjan ajatus ja punainen lanka. Ala viis veisaamaan asioista joille et voi mitään tai jotka vievät turhaa energiaa.

Viis veisaamisen elämänmullistava taika lupaa idioottivarman keinon jolla saat karsittua elämästäsi kaiken turhan painolastin. Varsinkin meille ylisuorittajille ja kaikesta stressaaville sitä painolastia on kertynyt vuosien saatossa RUNSAASTI. Siitä pitäisi nyt kirjan neuvoilla osata päästää irti. Ensin kannattaa pohtia, että mitä se painolasti tarkalleen ottaen on ja mikä osa siitä on negatiivisesti kuluttavaa ja mikä sellaista mikä mahtuu omaan ärsytysbudgettiin. Ja toinen iso juttu tässä projektissa on lakata välittämästä mitä muut ajattelevat

Kirjan ideologia muistuttaa Marie Kondon luomaa menetelmää karsia kodista kaikki sellainen mikä ei tee ihmistä onnelliseksi ja iloiseksi. Mutta tässä kirjassa "siivotaan" elämästä turhat asiat, työjutut, tutut ja tuntemattomat sekä perheeseen liittyvät asiat ja ihmiset. Kaikesta ei tarvitse välittää eikä kaikella kannata kuormittaa itseään. Yksi juttu kuitenkin kannattaa tässä siivousprojektissa ottaa huomioon ja se on se, että opit viis veisaamaan ilman että sinusta tulee kusipää. Viis veisaamisen taito perustuu siihen, että osaat olla sekä rehellinen että toisen tunteet huomioon ottava. Kannattaa siis tarkkailla tilanteita, asioita ja ihmisiä, että miten sanomasi heihin ja niihin vaikuttaa tai tulee vaikuttamaan. EnAioPyydelläAnteeksi- menetelmän ydin on, että ei loukkaa toisen tunteita, eikä myöskään jää kiinni (valkoisesta) valheesta.

EnAioPyydelläAnteeksi -menetelmän avulla pitäisi siis saada elämäänsä lisää aikaa, rahaa ja energiaa luopumalla niistä turhista syöpöistä, jotka kuluttavat meitä monella tavalla. Kirjasta löytyy malliesimerkkejä ja reagointi-/vastausvaihtoehtoja, joilla hoitaa kyseiset tilanteet. Esimerkit tosin tuntuvat hieman etäisiltä meidän kulttuurin ja tapojen näkökulmasta, mutta ota ne vain esimerkkeinä ja sovella omaan maailmaasi sopiviksi. 

Mietinpä vain, että olen tainnut noudattaa tätä tapaa tässä vuosien saatossa vähän väliä. Olettaisin, että siitä syystä kalenterissani ei ole karsittavaa, tai oikeastaan en edes tarvitse kalenteria koska siihen ei ole mitään merkittävää. Toisekseen elämääni eivät hallitse juurikaan turhat tutut koska nekin on ajan saatossa jääneet jonnekin. Stressi, murehtiminen ja ajatustason painolasti vuorostaan vaatisivat suurta syyniä koska ne vievät ihan älyttömästi energiaa ja voimavaroja. Kirjassa on tehtäviä, joissa tulee listata kuhunkin aihealueeseen liittyvät piittaan/en piittaa asiat, ja lopuksi listoista viivataan - valtavalla mustalla tussilla - yli ne ärsyttävät aikaa, energiaa ja rahaa vievät kohdat ja lopuksi, älä tee kuten Marie Kondo käskee, vaan haistata paskat niille jokaiselle.

Kun siivousurakka on tehty kannattaa jäädä seuraamaan miltä elämä sen jälkeen maistuu. Kaikkihan me tiedämme, että ärsytys vaikuttaa meihin kokonaisvaltaisesti, ja siitä eroon pääseminen arvatenkin vaikuttaa meihin myönteisesti ja alamme voida paremmin niin fyysisesti kuin henkisesti.

Tämä menetelmä tuo mukanaan vaikeita hetkiä jolloin ei tiedä miten toimia. Silloin kannattaa muistaa, että epäröinti ja ahdistus merkitsevät aina turhia ärsytyksen aiheita. Opi siis elämään kuten lapset ja valaistuneet - ilman turhia murheita.

Viis veisaamisen elämänmullistava taika
Sarah Knight
Art House 2018Ei kommentteja:

Lähetä kommentti