tiistai 27. helmikuuta 2018

Pieni kirja isoon painonpudotukseen

Pieni kirja isoon painonpudotukseen tuntuu heti alussa näppärältä teokselta. Asia on tiivistetty jämäkästi ja lyhyesti 31 sääntöön, joiden avulla saa tiputettua painoa runsaasti lyhyessä ajassa. Kirjan kirjoittaja Bernadette Fisers toimi itse koekaniinina ja siihen tämä kirja perustuukin. Hän onnistui pudottaa painoaan 30 kiloa 30 viikossa. Kuulostaako hyvältä? 

Kun kirjan 31 sääntöön tutustui lähemmin niin ruokavalionmuutos alkoi kuulostaa säännöiltään tutulta. Se muistuttaa kutakuinkin karppausta jossa luovutaan sokerista, hiilareista, prosessoidusta ruoasta ja kaikesta turhasta kuten lisäaineista ja kevyttuotteista. Alkoholia kulutetaan mahdollisimman vähän, päivä tai siis aamu aloitetaan kahvilla ja unta haalitaan mahdollisimman paljon koska unenmäärällä on vaikutusta aineenvaihduntaan, varhainen kahvi taas pistää kalorit kulumaan nopeammin ja laadukas vihreä tee nopeuttaa elimistön rasvanpolttoa. 

Lueskeltuani Bernadetten sääntöjä huomasin tekeväni monia asioita samalla tavalla ja ajattelevani asioista samoin ajatuksin. Mutta tuo sokeri pitäisi saada kuriin. En käytä sokeria sellaisenaan juuri ollenkaan  mutta ns. piilosokeria tulee syötyä silti liikaa. Kirjan mukaan painonpudotuksen tärkein avain on ruokavalio, ei liikunta. 

Kirjan lopusta löytyy ideoita kaapin sisältöön ja oikeastaan kaikki miellyttävät ainakin minun makunystyröitäni. Ruokavaliomuutoksen avuksi on muutamia vinkkejä, kuten se ettei yritä tehdä kaikkia muutoksia yhtä aikaa. Tärkeintä on myös pitää itsestään huolta mikä tarkoittaa ettei itseään saa sättiä siitä jos joskus tapahtuu repsahduksia sillä niitä nimittäin varmasti jossain välissä tapahtuu. Itselläni koen haasteeksi sen, että miten saan itseni pysymään irti turhasta syömisestä. Arjessa syöminen ja ruokailut on aina hieman haastavia, syömisen suhteen tulee hosuttua ja illalla oman ajan pyörteissä tulee liikaa herkuteltua.

Montakos viikkoa kesään onkaan... Kyllähän se nimittäin mukavalta tuntuisi jos saisi kesällä pukea pari numeroa pienemmän pöksyt jalkaan ja vatsapömppäkin katoaisi. 

Bernadette Fisers
Pieni kirja isoon painonpudotukseen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti