lauantai 3. helmikuuta 2018

Lempeä ja hulvaton käsityökirja


Ihanat otsikot (vaan ei tosikot)! 

Taisin ihastua epäolennaisuuksiin, mutta nuo vesivärein kirjoitetut otsikot veivät huomioni heti ensimetreillä! Katselen hurmioituneena netissä kalligrafia- ja tekstausvideoita  ja haaveilen osaavani joskus kirjoittaa itsekin yhtä kauniisti. Muita ihania -kirjan tuottama ensimmäinen inspiraation liekki on siis leimahtanut minussa! Mikäs muu kirjassa ruokki sisäistä paloani... satumaisen suloiset ja karkkivärein neulotut sukat, lapaset ja muut neuleet nyt ainakin. En kyllä osaa neuloa mutta anoppi osaa. Ja voisin kyllä veikata, että lähipiiristä löytyy muitakin tilaajia, jotka tahtovat joko itselleen tai lapsilleen mummin kreisit sukat tai Markun villasukat joista tulee mieleen suklainen jäätelöherkku.

Kirjassa hupsutellaan ja ilakoidaan, jaetaan ideoita ja inspiraatioita. Käsitöistä paistaa puhdas tekemisen ilo. Kirjassa on ensinäkemältä aika paljon neuleita, mutta paljon on myös ompelujuttuja: kukkahelmaisia kesähameita, kaktuksen muotoisia tyynyjä, satumainen leikkimatto, jumppakassi ja kirjaillut kirjankannet. Kankaanpainoa, astioiden koristelua ja viirinauhoja. Tästä tulikin mieleen, että on pitänyt tehdä lapselle jumppakassi, ja kivaa persoonallisuutta ompeluksiin saa kirjailemalla ja muilla kankaankuvioinnin menetelmillä. 

Muita ihania - lempeä ja hulvaton käsityökirja saa hymyn huulille ja pääkopan raksuttamaan. Kaiken ei tarvitse aina olla niin justiinsa ja aina kannattaa säilyttää pilke silmäkulmassa. Kiitos tästä!


Muita ihania - lempeä ja hulvaton käsityökirja
Henna-Kaisa Sivonen, Johanna Karttunen, Tiina Arponen
Gummerus kustannus, tammikuu 2018Ei kommentteja:

Lähetä kommentti