Nyt kun päivyreiden täyttämisestä on tullut muoti-ilmiö ja kaupat pursuavat monenlaisia valmiita kalentereita niin miksipä et tekisi kaiken alusta alkaen itse. Kalenterin täyttäminenkin aloitetaan monesti muutoinkin sillä, että viikko- ja päiväaikataulut piirretään ja kirjataan kalenterin tyhjille sivuille itse. Sivut koristellaan väreillä, vesiväreillä tarroilla, leimoilla jne. Ihastelen usein ihmisten taidokkaita kalentereita mutta jotenkin sen teko omalla kohdallani tuntuu hankalalta. Mitä edes kirjoittaisin siihen. Kalenterin pito tuntuu hieman turhalta jos merkittäviä menoja on kerran puolessa vuodessa. En myöskään osaa olla spontaanisti luova. Flow-tyylinen luovuus ei vain luonnistu aidosti. Mutta tällaisten kirjojen teko miellyttää silti ja pidän muutoinkin kirjansidonnasta.
Tässäkin on tarkoitus (yrittää) olla luova. Kirjan kannet voi tehdä alusta alkaen itse, tai hyödyntää vanhoja ja valmiita kirjankansia kuten minä tein. Tai kansiksi voi valita jotain muuta aina kankaasta paksumpaan kartonkiin.
Idea tähän lähti ihanasta Minun kirjani -kirjasta. Ja ääneen lupasin, että teen omani valmiiksi hetimiten. Mutta kaikkeahan pitää aina kypsytellä. Ja onhan minulla ollut jo vuosia haaveena toteuttaa jokin tämänkaltainen kirja. Rakastan näiden runsautta, rouheutta, romantiikkaa ja ehkä hieman mystistäkin ulkonäköä.
Kannet olivat valmiit kirjankannet, joista poistin sisällön. Maalasin kannet kalkkimaalilla ja koristelin teipeillä, stanssikuvioilla ja värjätyllä kakkupaperilla.
Sivuiksi kelpaa oikeastaan mikä tahansa materiaali. Voit hyödyntää ja jatkojalostaa mainokset, lehdet, ylijäämä-paperit, itsetehdyt paperiarkit, kuviopaperit, ym. Kaikki mihin voi vielä kirjoittaa. Sivut voi halutessaan maalata tai koristella. Voit liimata, teipata, leimata. Käyttää paperisia tai kankaisia koristeita.
Sivut kerätään nipuiksi ja ne ommellaan yhteen ompelukoneen suoralla ompeleella. Valmiit niput kasataan päälletysten ja ommellaan käsin toisiinsa kiinni.
Sivunippuun kannattaa lisätä uloimmaksi kerrokseksi niin sanotut esilehdet joiden avulla sivut saa kiinnitettyä kansiin, jos sellaisina on kovat kirjan kannet, muutoinkin kannet voi kiinnittää ompelemallakin. Jos käytät esilehtiä niin liimaa ne kiinni kansiin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti