sunnuntai 12. toukokuuta 2019

Eloa kutreille

Tuotetestaus

Minulla on ikävä hiuksiani! 

Niitä kauniita, paksuja ja vahvoja. Sitä hetkeä kun joku tuntematon tuli ihastelemaan hiuksiani ja kysyi onko ne aidot. Onhan siitä jo aikaa, mutta se hetki palaa mieleeni aina silloin kun nykyinen kuontaloni ahdistaa. Hormonimyrskyt, vuosien stressi ja uupumus ovat tehneet ikävää tuhoa hiuksilleni. Raskauksien ja imetysten myötä hiukset lähtivät, ja stressi ja uupumus ovat osaltaan myös olleet syynä hiusten lähtöön, sekä siihen, että hiukseni ovat muuttuneet ohuiksi ja elottomiksi. Jos tahtoisin päästä kokonaan eroon kaksihaaraisista, pitäisi minun leikata kaikki pois kokonaan. Hiukset nimittäin haaroittuvat sieltä täältä, ei vain latvoista. Hiuksissani on myös jonkin verran hajontaa pituuden suhteen. Myös kasvun suhteen on ongelmia - hiukseni eivät kasva kovinkaan aktiivisesti tai innokkaasti. Kokemieni musertavien suru-uutisten jälkimainingeissa olen huomaamattani nyppinyt hiuksiani pois, huomasin sen pysäyttävästi ja konkreettisesti vasta sitten kun nyppimieni hiusten tilalle alkoi kasvaa uusia hiuksia. Kaikenkaikkiaan elämän aallokot ovat vieneet mennessään vähintäänkin 1/3 hiuksistani. 

Minulla on aina ollut pitkät hiukset, koskaan niiden pituuksista ei ole leikattu 10 cm enempää pois. Nykyään mietin yhä useammin sitä, että millä saisin edes osan aiemmasta hiusteni hyvinvoinnista takaisin. Auttaisiko leikkaus, tehohoidot tai jokin ravintolisä? Hiusten nykyiseen tilaan ei auta yhtään se ikävä tapa joka minulla on ollut yli 30 vuotta - nimittäin hiusten latvojen nyppiminen. Teen sitä usein stressaantuneena mutta myös silloin kun kaipaan rauhoittumista. 

Netissä seikkaillessani silmiini osui Plantur 39 -tuotteet. Tutkiskelin tuotteita enemmän ja yritin löytää blogipostauksia ja muita kuluttajien kommentteja tuotteista mutta niitä oli yllättävän vähän. Olin kuitenkin kuullut tuotteista aiemminkin, mm. TV-mainoksista ja lueskellut juttuja lehdistä. Jonkun verran sain luettavakseni myös negatiivisia kommentteja tuotteista. Hieman ne kyllä säikäyttivät, pakko myöntää, mutta toisaalta luultavasti jokaisesta tuotteesta, merkistä ja asiasta ylipäänsä on olemassa puolesta ja vastaan -argumentteja.


Eipä tässä ole paljon menetettävää vaikka testaisinkin sokkona jotakin uutta tuotetta. Suurin piirtein näillä ajatuksilla otin purtilot testiin. Plantur 39 tuoteperheeseen kuuluu tavallisia että sävyttäviä fytokofeiinishampoita ja hoitoaineita, sekä hiuksia aktivoivia sisäisesti otettavia kapseleita. Päätin testata sävyttäviä tuotteita. Ruskeissa purnukoissa olevat tuotteet antavat kevyen ruskean sävyn hiuksille. Nämä on suunnattu siis jo ennalta vaaleanruskeille, punertavanruskeille ja ruskeille hiuksille, joiden sävy on haalentunut ja kiilto nuupahtanut. Tuotteiden sanotaan myös piilottavan harmaat alleen. Planturin tuotteet on suunnattu yli 40 vuotiaille ja itse en ihan vielä tuohon ikähaitariin lukeudu, mutta koska hiukseni ovat niin kovin kärsineet jo tähän ikään mennessä niin mikäpä estää testaamaan näitä tuotteita. Harmaita minulla on ollut jo 25-vuotiaasta lähtien. Sukuvika.


"Plantur 39 Ruskea Sävyttävä fytokofeiinishampoo syventää hiusten ruskeaa sävyä ja antaa hiuksille kiiltoa jokaisella pesukerralla. Häiritsevät harmaat hiukset ja vaaleampi juurikasvu peittyvät. Hiuksiin kertyy sävyä vähitellen syventävää väripigmenttiä jokaisella pesukerralla. Sävyttävään Plantur 39 -fytokofeiinishampooseen on lisätty fytokofeiiniyhdistettä. Aktivoiva kofeiini vaikuttaa 120 sekunnissa. Se auttaa ehkäisemään ennenaikaista hiustenlähtöä säännöllisesti käytettäessä ja annettaessa shampoon vaikuttaa vähintään kaksi minuuttia. Lopputuloksena upean kauniit hiukset." 

Shampoopesuun saa varata normaalia enemmän aikaa näillä tuotteilla. Tai ainakin minun pesurutiinini venyvät pidemmäksi kuin perustuotteilla pestessä. Shampoo annetaan vaikuttaa ennen pesua 2-5 minuuttia halutun sävytuloksen mukaan ja sen päälle vielä hoitoainekäsittely suurin piirtein samalla aikamääreellä. 

Kahvin sanotaan kaunistavan, ja näköjään se pitää paikkansa. Kahvinpuruja käytetään nykyään yhä enemmän myös ihonhoidossa, puruja löytyy muualtakin kuin DIY-ihmisten kosmetiikkakaapista. Näissä hiustuotteissa fytokofeiiniyhdisteen sanotaan auttavan hiusten hyvinvoinnissa, kiillon lisääntymisessä ja hiusten kasvussa.

En osaa sanoa vielä onko näillä tuotteilla merkitystä tai apua hiusteni kasvussa mutta ainakin eloa niihin on tullut hieman lisää. Hiusten sävyyn on tullut syvyyttä  ja kiilto on lisääntynyt jonkin verran. Lisäksi hiukset tuntuvat hivenen paksummilta tai runsaammilta. Edelleen silti hiukset haaroittuvat samalla tavalla ja hormonitoiminta sekoittaa tehokkaasti hiusteni kuntoa, toisinaan samoilla pesurutiineilla saan aikaiseksi kiiltävät ja eloisat hiukset, toisinaan taas käsissäni on kuivahko hamppukasa. Uskoisin, että sisäisesti nautittavista ravintolisistä olisi hyvä tuki hiusten saattamiseksi parempaan kuntoon. Lisäksi pitäisi juoda enemmän vettä. 

Mitään huonoa sanottavaa en osaa silti näistä sanoa vaikka netin keskustelupalstoilla joku käskikin hautaamaan planturit syvälle metsään. Syytä siihen en tiedä miksi joku niin pettynyt tuotteisiin oli. Ainoa miinus on ehkä aineiden syvä ruskea väri ja värjäävyys. Sokkona suihkuteltaessa ei aina näe jos shampoota on ruiskahtanut kaakeleille ja saumoille. Suhteellisen hyvin silti saa paikat puhtaaksi roiskeiltakin. Täytyy nyt vain jatkaa testaamista ja toivoa, että hiusten kunto tästä vielä paranee. Aloitin testijakson pääsiäisen tietämillä ja nyt pesukertoja on ehtinyt tulla vasta noin 6-8. Shampoo tuntuu pesevän hiukset muita shampoita tehokkaammin ja vähemmällä määrällä, mikä sekin on vain plussaa. Jatketaan siis testailua kunnes tuotteet loppuvat, ja katsotaan sitten mitä tehohoitoa kokeillaan sen jälkeen.

*Tuotteet saatu testiin*
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti