sunnuntai 5. toukokuuta 2019

Slurp - tilaa sumpit netistä!

*Kaupallinen yhteistyö*

Pidän kahvista. Erityisesti tummapaahtoisesta, ja maustetuista kahveista. Usein maustan kahvini itse, toisinaan hyvä kahvi löytyy valmiina kaupasta. Marketin sijaan kahvin voi ostaa myös netistä. Niin minäkin tein kun viimeksi kahvia ostin. Testasin SLURP verkkokauppaa, jonka kautta voi tilata eri paahtimoiden kahveja. 

Ensikosketukseni kahviin on jo ihan varhaisilta lapsuusvuosiltani. Meillä on aina kotona juotu kahvia, kuten myös muualla lähipiirissä. Isä joi maitokahvinsa runsaalla sokerilla maustettuna ja usein myös pullan kera. Siitä taisi lähteä omakin kokeiluintoni. Pullamössökahvista. Tiedätkö sen? Siinä maitokahvin sekaan tungetaan pullapitkon palasia niin paljon kuin mukiin mahtuu ja sitten kun kaikki palaset ovat imeneet itsensä täyteen kahvia, käydään koko komeuden kimppuun lusikalla ja nautiskellen syödään jokainen kahvista kostunut pullanpala. Yleensä taisin vielä lisätä pullaa sen loputtua jos kupin pohjalle vielä jäi maitokahvin liru. Sellainen oli minun kahvinautintoni lapsena. Kunnes kerran tuli stoppi, ja pullamössön joukosta löytyi jotakin muutakin - koiratalouden haittapuolia - ja niin loppui pullamössökauteni. Ehkä voisin taas aloittaa, kolmenkymmenen vuoden jälkeen uudelleen. Ei ole enää koiraakaan joten samanlaisia sattumia ei ole enää toivon mukaan löydettävissä.


Kotoa muutettua, pitkän teekauden jälkeen kahvi tuli taas mukaan kuvioihin ja viimeiset kymmenen vuotta onkin mennyt tiiviisti käsikynkkää kahvin kanssa. Kahvilla ei ole minuun piristävää vaikutusta, mutta vatsan se kyllä saa sekaisin jos liikaa juo. Siksi juonkin maksimissaan 2 kupillista päivässä, yleensä kuitenkin sen yhden mukillisen illalla. Se on sellainen oman tilan traditio. Kun lapset on saatu unille, on hetki aikaa hengähtää, nauttia kuppi kahvia ja kyytipoikana jotakin hyvää ja makeaa. Siinä ehkä syy siihenkin miksi se "hyvä" on varkain kiinnittynyt vartalon mutkiin. Kahvin tosin kyllä sanotaan kiinteyttävän, joten hmph... miten sen nyt sitten ottaa. Kahvinpuruistahan tehdään erilaisia ihonhoitotuotteita ja kuorinta-aineita, ja se onkin hyvä tapa kierrättää purut sekä samalla säästää luontoa muovisaasteilta.


SLURP on kahvikauppa verkossa. SLURP:lta tilattaessa kaikki kahvit paahdetaan tilauksen jälkeen ja toimitetaan mahdollisimman tuoreena! Verkkokaupan kahvit ovat peräisin suomalaisilta pienpaahtimoilta.  Kahvien lisäksi verkkokaupan valikoimiin kuuluvat teet ja erilaiset kahvilaitteet ja -tarvikkeet sekä vedenkeittimet.  

Tilaa herkulliset kahvit yksittäisinä ostoksina suoraan postiluukkuusi. Kaikki kahvit lähetetään sinulle tuoreina suoraan paahtimoilta postiluukkuun mahtuvissa pakkauksissa. Jokainen kahvi lähetetään yksittäin, joten samalla kerralla tilatut kahvit saattavat saapua eri päivinä. Useimmat kahvit saapuvat sinulle viikon kuluessa tilauksen tekemisestä. Minä tilasin kahden eri paahtimon kahveja ja ensimmäinen tuotepaketti saapui muistaakseni noin viikossa, mutta toinen vasta noin kolme viikkoa tilauksesta. Tosin se osoittautui Postin syyksi. Tarkistaessani paketin tietoja lähetyspäivämäärän ja paketin saapumisen väliin mahtui n. 2 viikkoa väliä. Olihan siinä tietysti pääsiäinen välissä mutta silti. Tuo Postin huononeva palvelu onkin haaste ja ongelma nykyään niin suositulle verkosta ostamiselle. Enää yritysten lupauksilla saapumisaikojen suhteen ei ole mitään merkitystä kun Posti pidentää toimitusaikojaan entisestään, plus että mokailee monien lähetysten suhteen muutenkin.

Kahveja SLURP:n valikoimissa on hurja määrä. Valinnanvaikeus on ainakin meikäläisellä, jolla ei mitään tiettyä lempparia ole, enkä myöskään ole mikään barista. Kahvit on jaoiteltu paahtimoiden, paahtoasteen, makuprofiilin ja kahvin tyypin mukaan. Tilauskokoina ovat 200g ja 400g, mutta myös muitakin kokoja on saatavilla ja jauhatuskarkeuden voi valita jopa yhdestätoista eri vaihtoehdosta.

Koska valinnanvaraa oli niin paljon enkä halunnut liiaksi valita tuotteita pelkän kauniin pakkauksen/logon perusteella (kuten yleensä teen) laitoin hakukriteereiksi 'tummapaahto' ja makuprofiiliksi 'suklainen ja pähkinäinen'. Ihan siitä syystä, että pidän sellaisesta kahvista.  

Kahvit saapuivat isoissa minigrip-pussin tyylisissä pakkauksissa, tyylikkääseen ekokartonkiseen kuoreen pakattuina. Postia hakiessani nuuskuttelin pakettia kotiin kävellessäni, ihana pähkinäinen aromi! Meillä juodaan pääsääntöisesti suodatinkahvia mutta nykyään myös toisinaan pannukahvia (koska mies sai päähänpiston). Pannukahvijauhatus eroaa karkeudellaan suodatinkahvista ja pannukahvia voi kyllä keittää tavallisellakin keittimellä mutta pannulla keittokin on ihan helppoa, ja kivaa vaihtelua, sekä onhan siinä omanlaisensa nostalginen vivahde.


Kahvien hinnat vaihtelevat noin 8-13€ välillä 200g koossa ja postikulut kahveille alkaen 2,99€. 

Voit myös valita kahvielämyksen, jossa annat päätäntävallan Slurp:lle, jolloin saat suoraan kotiin juuri sinulle valitut mielenkiintoisimmat ja maukkaimmat kahvit toimitettavaksi jokaiseen lähetykseen. Kahvielämys on siis palvelu jossa sinun valitsemillasi kriteereillä Slurp lähettää sinulle tietyn väliajoin eri paahtimoiden kahveja. Tällä tavalla pääset testailemaan erilaisia kahveja rennosti ja vailla jahkailua, alkaen 9,89€ / 2 viikon tilausjaksolla.

Tuotteet saatu yhteistyön myötä | SLURP
Mielipiteet ja ajatukset omiani.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti