perjantai 9. kesäkuuta 2017

Ihanat mekot ja tunikat


Naisellisia linjoja, herkkää tunnelmaa, kauniita kankaita ja tyttömäistä energiaa. Niistä on tämän kirjan mekot tehty. 

Otavan Ihanat mekot ja tunikat sisältää 30 mallia ja kaavaa. Mallit ovat pelkistetyn kauniita ja herkkiä, todellisia naisellisen tyylin helmiä. Pitsiä, rypytyksiä ja selkeitä mutta runsaita linjoja. 

Näin kesän kynnyksellä nämä mekot ja tunikat tuntuvat erityisen ajankohtaisilta. Kukapa ei tahtoisi pitää yllään kevyen puuvillaista unelmaa. Materiaalia vaihtamalla vaate muuttuu ja arkisesta tulee juhlava.

Kaavat ja ohjeet ovat erityisen tarkat - ainakin omaan silmääni. Tarvikkeet on merkitty selkeästi, samoin kaavojen asettelu kankaalle hävikin minimoimiseksi. Ohjeet mallikuvineen ovat kuin oppikirjasta. Näillä opastuksilla pitäisi aloittelijankin päästä alkuun.


Yoshiko Tsukiori
Ihanat mekot ja tunikat
Otava

4 kommenttia:

 1. Mä olen alkanut tykkäämään taas mekoista. Tosin en ompele mitään, peukku keskellä kämmentä :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään juuri ompele. Ei meinaa kärsivällisyys piisata ja tahtoisin aina oikaista lyhimmän kautta vaikkei se olekaan yleensä kannattava vaihtoehto.

   Poista
 2. Minullakin on tämä kirja mutta en ole vielä uskaltautunut ompelemaan siitä mitään, vaikka olen mekkojen ja hameiden suurkuluttaja. Japanilaiset pukeutuvat niin ihanalla tavalla mielestäni. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Näistä mekoista välittyy herkkyys ja viattomuus.
   Minäkään en ole vielä koneeseen tarttunut, tarkemmin kun katselin kaava-arkkeja niin olivat ne kyllä varsin sekavat ja tarkkuuta vaativat.

   Poista