Nyt kun vihdoin löysin hyvän pannukakku-ohjeen niin sitä täytyy käyttää mahdollisimman usein. Pannarit uppoaa lapsillekin ja siitä syystä näihin onkin niin helppo piilottaa kaikenlaista terveellistä. Alkuperäisessä ohjeessa oli vain vehnäjauhoja mutta minä laitoin mukaan myös kaurahiutaleita. Ja nyt kun tein toisen kerran niin laitoin sekaan myös täysjyväruisjauhoja ja matcha-jauhetta.
Olen pitänyt matchaa ehtana ja aitona luonnontuotteena mutta tänään silmiini osui tieto, jonka mukaan kirkkaanvihreä jauhe onkin värjättyä ja aito matcha on väriltään tummempaa. Tiedä sitten miten on ja millä se mahdollisesti on värjätty. Aito matcha on japanilainen hienoksi jauhettu vihreä tee, joka sisältää mm. antioksidantteja kuten C- ja K-vitamiinia, katekiineja, kuten EGCG-katekiini, ja piristäviä alkaloideja, kofeiiniä, teobromiiniä ja teofylliiniä, sekä L-teaniiniä. Eli aikamoinen terveyspommi. Teenä sitä en ole vielä kokeillut mutta ruoanlaitossa ja ruokien koristeluun olen sitä käyttänyt.
Tämä resepti ei sisällä munia eikä rasvaa. Nesteenä olen käyttänyt maitoa mutta senkin voi korvata kasvimaidolla. Jauhoissakin voi kokeilla miten gluteenittomat vaihtoehdot toimivat. Taikina on melko paksua ja se lusikoidaan ja 'levitetään' paistinpannulle pieniksi lättysiksi ja paistetaan. Nämä jäävät siis paksuiksi pannukakuiksi eikä tarkoitus olekaan saavuttaa ohutta letun kaltaista olomuotoa.
Monivilja-pancakes
3/4 dl kaurahiutaleita
1/4 dl karkeaa täysjyväruisjauhoa (esim. Lidl)
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sokeria
0,5 tl kanelia
vajaa 1 tl suolaa
1 tl matchaa (jauhettua) (esim. Teekauppa Weiström)
2 omenaa raasteena
3 dl maitoa
Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää joukkoon omenaraaste josta neste puristettu pois ja maito. Sekoita taikina tasaiseksi ja anna oleentua hetkisen. Paista pannukakut paistinpannulla öljyssä, voissa tai vaikka kookosöljyssä. Tarjoile esimerkiksi kermavaahdon ja vadelmien/banaanin kera. Hyvää on!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti