lauantai 24. kesäkuuta 2017

Suloisen ihanat astiat!


Tässä taannoin selailin Sagaformin kuvastoa, joka sisältää hurmaavia ja persoonallisia astioita. Ihastuin ihan täysillä Piccadilly-sarjaan ja sen ihanan tyttömäiseen ilmeeseen! Kukkamainen muoto yhdistettynä herkkiin pastelleihin. Minusta näissä on herkkyyden lisäksi hauskuutta. Pieni pilke silmäkulmassa ei ole koskaan pahitteeksi. Eikä kauniita astioita ole ikinä liikaa. Juhlien tullen huomaan aina saman ongelman - ei mitään hyviä tarjoiluastioita. No nyt on, nimittäin ihastukseni muuttivat meille! En meinaa saada silmiäni irti näistä astioista, nämä ovat yltiösuloisia ja niin monikäyttöisiäkin vielä! Lisäksi kestävät uunia ja astianpesukonetta. Kuka nyt juhlien jälkeen jaksaa enää tiskata.

Sarjan on suunnitellut rakastettu taiteilija, suunnittelija ja luova yrittäjä Pernilla Wahlgren yhteistyössä palkitun muotoilijan Ann-Carin Wiktorssonin kanssa yksinoikeudella Sagaformille. Muotokieli on luonnon inspiroimaa, mikä ilmenee orgaanisissa muodoissa ja herttaisessa hedekuvioinnissa, joka toistuu tyylikkään harkittuna yksityiskohtana. Tuotteet toimivat hyvin sekä erikseen että yhdessä ja lukemattomina eri yhdistelminä. Sarjaa on saatavana kolmea pastellisävyä: roosa, hiekka ja turkoosi. Osaa tuotteista löytyy myös valkoisena.

Loin kuvausta varten astioista erilaisia sommitelmia ja yhdistin niihin nämä kauniit Kosta Bodan juomalasit. Näissä pidän erityisesti näistä sävyistä. Tykkään värikkäistä astioista. On ihanaa yhdistellä ihan erilaisia tuotteita toisiinsa ja luoda niistä silti harmonisia kokonaisuuksia. Sama juttu sisustuksenkin kanssa. Meillä ei taida mitkään kalusteet olla samaa sarjaa vaan kaikki ovat tulleet omia polkujaan ja löytäneet paikkansa toisten joukosta. On itse tehtyjä, on lahjaksi saatuja, on ostettuja. Ja kaikki sopivat yhteen - ainakin meidän silmää miellyttävästi. Ja sehän se tärkein juttu onkin, että oma koti miellyttää itseä, mehän täällä asumme eikä kukaan muu.

Kosta Boda on yksi maailman johtavista lasimerkeistä. Kosta Bodan lasi on tunnettu taiteellisuudestaan, väreistään ja ainutlaatuisesta muotokielestään. Kosta Boda juhlii tänä vuonna 275 vuotispäiväänsä.

Yhdistin kattaukseen Johan Oy:n puiset sisustushelmet. En ole ihan löytänyt lopullista käyttökohdetta näille helmille, mutta tässä kattauksessa ne tuntuivat löytäneen paikkansa. Helminauhoja saisi oikeastaan olla useampi, jotta kokonaisuus näyttäisi tasapainoiselta. Yhdessä helminauhassa on vain 35 helmeä, ja pituutta puolisen metriä.
Lisätietoa suunnittelijoista
Pernilla Wahlgren on yksi Ruotsin rakastetuimmista persoonista. Hänet tunnetaan erityisesti taiteilijana ja luovana yrittäjänä, hän on laulaja, näyttelijä, liikkeenomistaja, suunnittelija ja ruokakirjailija. Todellisen läpimurtonsa laulajana Pernilla teki Euroviisuissa vuonna 1985. Yleisön suosikki ”Piccadilly Circus” saavutti suurta suosiota ja saa nyt vuorostaan antaa nimensä Sagaformin uudelle tuotesarjalle.

Ann-Carin Wiktorsson on palkittu tuotesuunnittelija, joka on opiskellut Göteborgin taideteollisessa korkeakoulussa HDK:ssa ja Lontoon Royal College of Artissa. Ruoka on hänen intohimonsa, ja hän onkin suunnitellut monia suosittuja keittiötuotteita. Hän luo muotoja, jotka ovat toimivia, miellyttäviä käsitellä ja kauniita katsella – eli iloksi käyttäjälleen. 


Yhteistyössä NewWave
Sagaformin jälleenmyyjät löytyvät täältä, klik!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti