tiistai 6. kesäkuuta 2017

Tutustumisenarvoinen kotieläinpiha!

Meidän kesä alkoi tutustumisella maatilan elämään. Täällä lapset ja aikuiset pääsevät katsomisen lisäksi kokeilemaan itse monia asioita. Koivuniemen Herran MuuMaa on hauska ja monipuolinen paikka runsaine aktiviteetteineen Satakunnassa, Merikarvialla. Matkaa esimerkiksi Seinäjoelta MuuMaahan on 145 km ja Tampereelta 150 km. Suuri alue kattaa monenlaisia aktiviteetteja ja toimintapisteitä, alueen kartan mukaan eri kohteita on yhteensä 42. 

Avajaispäivänä 3.6. väkeä ei vielä ollut runsaasti paikalla johtuen koulujen päättymisestä. Meille hiljainen päivä oli kuitenkin vain etu. Saimme kulkea rauhassa ja jonottamatta pisteestä toiselle. Sääkin suosi auringonpaisteella vaikka edelleen tuulipuku oli tarpeellinen. Lämpöisinä kesäpäivinä kohde tarjoaa monia lisäjuttuja, joihin nyt emme voineet tai viitsineet tutustua. Koivuniemen herran alueella on nimittäin pieni uimaranta, ja vastaanotosta voi lainata veneen tai kanootin ja tehdä retken Merikarvianjoella. 

MuuMaan isäntäväki painottaa, että tila on tarkoitettu kokemiseen ei vain katselemiseen. Vierailijat saavat siis osallistua tilan töihin ja alueella saa vapaasti kulkea ja tutkia paikkoja, ohjeita ja opasteita noudattaen tietysti. Lapset saavat kiipeillä puissa ja tutkailla ympäristöään kaikilla aisteilla. 

Meillä vierähti alueella vaivatta yli neljä tuntia. Otimme omat eväät mukaan ja söimme niitä puuhastelujen lomassa. Alueella on runsaasti piknikpaikkoja, joissa hengähtää hetki. Alueeseen voi tutustua ihan omin päinkin tai sitten voi ottaa osaa päiväohjelman aktiviteetteihin. Tilalle saapuessa vieraat saavat lehmänkellokortin, johon saa kerätä leimoja eri toimintapisteistä. Päivämme alkoi rohkeustestillä, jossa saimme silittää ihkaoikeaa rottaa. Sen jälkeen menimme kanalakierrokselle, jossa lapset saivat etsiä ja kerätä munia. Sen jälkeen syötimme sikaa, lypsimme lehmää (kukin halutessaan) ja juuri lypsettyyn lämpimään maitoon sekoitimme kaakaojauhetta ja joimme niin tuoretta kaakaota kuin vain mahdollista! Hyvää oli! Sitten vierailimme merirosvon luolassa, istuimme traktorin kyydissä, kävimme poniajelulla ja tutustuimme kotitonttuun ja viljan puintiin. Näiden lisäksi oli vielä kutun lypsy, karitsan syöttö tuttipullolla ja voin kirnuaminen satavuotiaalla kampikirnulla. Myös hevosella pääsi ratsastamaan. 

Keräsimme korttiimme yhteensä 13 leimaa, jes! Niin ja päivän päätteeksi saimme tutustua vielä sukkanauhakäärmeeseen. Tarantella, kilpikonna, kotilot ja karvaiset jyrsijätkin tilalla asustelevat. Monipuolinen tarjonta siis, nähtävää ja koettavaa on runsaasti kaiken ikäisille! Päiväranneke maksaa yli 2-vuotiailta 12,50€.

Lähtiessä kävimme tarkastamassa passimme ja saimme suut makiaksi. Päivä oli kaikenkaikkiaan mukava, hyötyliikuntaa parhaimmillaan. Olen käynyt MuuMaassa kerran aiemminkin, kuutisen vuotta sitten kun esikoinen oli masuasukkina. Nyt sitten lasten kanssa tuli nähtyä ja koettua enemmän ja eri tavalla kuin silloin ensimmäisellä kerralla. Tilan isäntä- ja työväki ottaa vieraat vastaan avosylin ja ottavat mukaan toimintaan. Tällä kertaa saimme maistaa vastalypsettyä maitoa, juuri kirnuttua voita ja rintasokeria. Saimme pitää eläimiä sylissä, silitellä niitä ja antaa näkkileipää ja heinää, kaikille muille paitsi hevosille. 

Kannattaa tutustua! Koivuniemen herrassa on myös majoitusmahdollisuus.Kiitos siis Koivuniemen herran väelle mieleenpainuvasta päivästä!

Terkuin,


| Yhteistyö |

Aukioloajat:
la 3.6.–su 6.8. välisenä aikana:
Tiistai-sunnuntai kello 11–18.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti