lauantai 17. elokuuta 2019

Aito TunnelmaLuonnonmateriaalit! Ah, lempparini.

Luonnonmateriaalien tuntu, rouheus, aitous, monipuolisuus... On niin monta syytä tykätä niistä. Yksi iso syy on myös se, että luonnonmateriaalit ovat ilmaisia. Omasta pihasta kerätyt oksat, köynnökset, kukat ja kävyt saavat inspiraation puhkeamaan kukkaan. Pala rautalankaa, hamppunarua ja kukkateippiä, niiden avulla syntyy monenlaista kivaa kransseista sisustuskoristeisiin.

Gummeruksen syksyn uutuus Aito tunnelma vie lukijan inspiraation lähteille. Luonnonmateriaalit taipuvat kirjan ohjeilla koristeiksi kotiin. Välillä tuntuu, että voiko enää tulla uusia malleja vai toistuuko kirjoissa samat ideat ja ohjeet toisensa perään. Mutta aina sitä huomaa jotakin uutta. Tiina Rinteen käsissä kukat ikuistetaan kipsin avulla, järvililjat muotoutuvat palloiksi ja tähdiksi, vaahteranlehdet liiman avulla lyhdyiksi, ajopuut kuuseksi ja kävyt eläinhahmoiksi.

Lisäksi kirjassa puuhastellaan kuumaliiman, kynttilöiden ja tölkkien parissa. Kuumaliima on toki hyvä apuväline erilaisissa projekteissa mutta sitä voi sellaisenaankin käyttää koristeiden tekoon. 

Aito tunnelma keskittyy syksyyn ja jouluun, kuvista hehkuu tunnelmaa, pimeyttä, hämäryyttä ja kynttilöiden loistetta. Ideoissa paneudutaan kodin sisä- ja ulkotilojen koristamiseen, mutta puuhastellaan myös lintujen parissa tehden niille ruokintapaikkoja ja taliruokaa. Talven tullen myös jäästä tehdään taidetta. 

Kivoja ideoita kirja pullollaan. Selkeää joulun tuntua kirja aiheuttaa mikä näin elokuun puolivälissä tuntuu jotenkin liian aikaiselta. Rakastan kyllä joulua, mutta en tahtoisi vielä sanoa hyvästejä rakastamalleni kesälle.


Aito tunnelma
Koristele koti luonnonmateriaaleilla
Tiina Rinne
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti