tiistai 13. elokuuta 2019

Helppo omenahillo


Sain anopilta omenien lisäksi helpon omenahilloreseptin. Siinä omenoita ei keitetä vaan ne kypsennetään uunissa. Helppoa ja vaivatonta. Kiertoilmauunissa voi kypsentää samalla kertaa useammankin pellillisen.


Helppo omenahillo uunissa:


2 litraa omenoita
0,5 dl sokeria

175*astetta ja 30-40minuuttia.


Poista omenoista siemenkodat ja lohko omenat uunipellille. 
Ripottele sokeri päälle ja laita omenat uuniin

Kun omenat ovat tarpeeksi pehmeitä ota ne uunista pois ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Annostele pusseihin tai rasioihin, jäähdytä ja pakasta. 

Omenahillo sopii moniin jälkiruokiin, leivontaan, ruoanlaittoon tai vaikka sellaisenaan leivän päälle!

Alkuperäisessä ohjeessa muuten sokerin määrä oli jopa 2 dl. Minä pudotin sen suosista alle desiin. Toki omenien happamuus vaikuttaa asiaan, eli mitä happamempia, sitä enemmän sokeria voi tarvita. Ja maun mukaan jokainen saa hillonsa maustaa, sokerin lisäksi hilloon sopii kaneli. Itse jätin sen pois, koska en vielä tarkasti tiedä mihin hillon aion käyttää.

Hillon teko onnistuu tietysti myös hellalla kattilassa mutta uunipellille mahtuu enemmän omenoita eikä uunia tarvitse vahtia samalla tavalla kuin kattilaa, jota täytyy aina välillä hämmentää. Hilloon voi myös yhdistää muitakin hedelmiä, minä laitoin toiseen erään kourallisen luumuja ja hyvää tuli, väriäkin heti enemmän.

Satoisaa syksyä!




2 kommenttia: