lauantai 21. marraskuuta 2015

Minun (ihana) kirjani


Arne ja Carlos ovat vetäneet kirjansidonnan mutkat ihanan suoriksi ja yksinkertaisiksi. Ei enää käsin ompelua(no, paitsi viimeistelyssä) vaan tehtävään valitaan iloisen väriset langat ja ompelukone! Jos kirjansidonta on sinulle tuttua, olet ehkä myös tottunut tai oppinut siihen, että kirjaan valittujen papereiden tulisi olla siistejä ja yksivärisiä. Minun kirjani valaisee tunkkaiset ajatusmallit ja toimintatavat. Omaan kirjaan valitut sivut voivat olla vaikka maksettuja laskuja kaappien kätköistä tai mainoskuvastosta revittyjä sivuja. Sivuiksi käyvät melkeinpä minkälainen paperi tahansa. Voit käyttää uutta tai vanhaa materiaalia, voit laittaa sekaan kangasta, kortteja ja vaikka muovia jos niin haluat. Kunhan osaset vain ovat samankokoisia ja saat ne taitettua keskeltä ja ommeltua kasaan. 

Sivuille ja kansiin voit liimata ja liittää mitä mielesi tekee. Nido, liimaa, teippaa, ompele, maalaa, kaikki käy. Käytä kaikki ylimääräinen laatikkojen pohjilta: paperit, lehdet, valokuvat, pitsit, kangaspalat, napit, nauhat ja nepparit. Voit jättää sivut koristelluiksi tai voit liittää sekaan tekstiä. 
Tällainen itsetehty kirja voi toimia inspiraationa, voit liittää sivuille vaikka sisustusideoita, kangasnäytteitä ja maaliliuskoja. Voit kasata yksiin kansiin kaikki ruokaohjeesi ja ideakuvasi herkuista, joita olet tehnyt tai joita haluaisit kokeilla. Voit kasata lapsesi piirustukset ja kortit yksien kansien väliin. Tai häämuistot, perhekuvat, lomamuistot... Innostun pelkästä ajatuksestakin!
Tämä kirja on niin ihana ja inspiroiva! Tällaisia hypistelykirjoja olen aina halunnut tehdä mutten syystä taikka toisesta ole koskaan vielä oikein saanut sellaista aikaiseksi, ainakaan valmiiksi asti. Mutta nyt haastan itseni tekemään sellaisen, vielä tämän vuoden puolella. Materiaalia ainakin löytyy kaapeittain.

Minun kirjani opastaa sinua tekemään oman kirjasi selkein kuvin ja ohjein alusta loppuun asti.

Minun kirjani. Muistot ja ideat kauniisiin kansiin
Arne & Carlos
Nemo 2015


1 kommentti:

  1. Ihana kirja, pitääkin lukea tämä! Just tein vähän samalla idealla oman kirjan! Great minds think alike. :D Materiaalia olisi vielä useampaan eli lisää tulee. Tästä kirjasta voisin saada lisää vinkkiä. :)

    VastaaPoista