tiistai 3. maaliskuuta 2015

Huikeimmat täytekakut
Huikeimmat täytekakut
Sisällä sen salaisuus
Ceri Olofson

50 upeaa ja herkullista täytekakkua, joiden salaisuus paljastuu, kun leikkaat ensimmäisen palan. Kuuluisa kakkumestari Ceri Olofson on suunnitellut kotileipureille mahtavan valikoiman täytekakkuja, jotka ovat kauniita paitsi päältä myös sisältä.

Yllätyksellisiä, erikoisia, huimia, värikkäitä, kauniita kakkuja. Osa ei edes näytä syötäviltä kakuilta vaan enemmänkin taideteoksilta. Kirjasta löytyy kuuden värin sateenkaarikakku, ilokseni kirjasta löytyy myös ohjeet ja vinkit luonnonmukaisiin väreihin jos vierastat teollisten väriaineiden käyttöä.
Löytyy kukikkaita kakkuja ja ohje mm. ruusujen tekemiseen. Entä miltä kuulostaisi hampurilaiskakku, 24 karaatin kultainen kakku tai nakukakku?

Vaihtoehtoja löytyy runsaasti ja jokainen malli ja ohje on tarkasti kuvattu sekä kuvan että tekstiohjeiden kera. Kakkuresepteissä painopisteenä on koristelu, ja projektien vaikeutuessa esitellään myös helppojen sokeriveistosten tekoa niin, että kirjan loppupuolella lukija osaa tehdä pienen monikerroksisen kakun. Kirjassa esitellään myös erilaisia koristelutekniikoita, eikä niihin vaadita erityistarvikkeita.

Kirjan alussa kerrotaan tarkasti mitä perustarvikkeita täytekakkujen tekoon tarvitaan, myös erityistyökalut on lueteltuna ja perusteltuna miksi niitä tarvitaan, sen jälkeen esitellään viisi kakkujen perusreseptiä ja kerrotaan miten valmistetaan erilaisia kuorrutteita ja sokeriliemi. Kirjassa annetaan vihjeitä onnistuneeseen leipomiseen ja vinkataan ihania makuyhdistelmiä. Ja lopuksi kerrotaan tarkasti koristelusta, mm. esitellään eri kuorrutteet ja massat, esitellään koristelun perustekniikat ja opastetaan miten kakkupohja päällystetään.

Kakuista löytyy vaihtoehtoja monenlaisiin tilanteisiin ja juhliin, häihin, syntymäpäiville ja lastenjuhliin. Isojen kakkujen lisäksi on myös muutama leivosohje.

Kirjan kirjoittaja kehottaa lukijoitaan käyttämään omaa mielikuvitusta ja yhdistelemään eri ohjeita, muokkaamaan värejä, makuja ja koristeita  itsemme näköisiksi. Kirjasta löytyy varmasti jokaiselle se oma juttu, ja mikäs sen upeampaa kun voi itse käyttää omaa luovuuttaan ja saada samalla herkullista tarjottavaa läheisilleen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti