tiistai 31. maaliskuuta 2015

Perhoset-mobile


Pääsiäinen tulossa mutta mihin talletin viime vuonna kaikki koristeet...
Ei löytynyt, tai en ole varsinaisesti vielä edes etsinytkään, ja ajattelin sitten aloittaa puhtaalta pöydältä ja tehdä uusia. Jotakin mikä saisi olla kotia piristämässä vähän kauemminkin, ei vain pääsiäisen pyhiä. Mietintämyssy päähän ja pohtimaan, mikä olisi kivaa ja piristävää, ja ei kovin aikaavievää. Kirjoitin itselleni yöskennellessäni (niin juuri, häärään öisin eli 'yöskentelen') aamua varten "huopasuikaleista lintuja?". No ihan ei lintuja syntynyt, mutta muita siivekkäitä kuitenkin. Leikkasin huovasta suikaleen ja pyörittelin sitä käsissäni ja kappas, perhonenhan siitä muotoutui. Tai sudenkorento. Tai rusetti kuten mieheni sanoi. Ja pojan mukaan nuo huopapallerot ovat lihapullia.

Niinpä sitten leikkasin kasan erivärisiä huopasuikaleita, n. 1-1,5cm leveitä ja taivuttelin ne perhosen muotoon. Langalla perhoset kiinni toisiinsa ja näin syntyi perhos-mobilet.
Ompelin jokaisen perhosen parilla pistolla kiinni niin, etteivät ne lähde liikuskelemaan tai aukeamaan roikkuessaan.
Narun päähän laitoin huopapalloja, jotka otin muinoin tekemästäni rannekorusta.


1 kommentti:

  1. Onpas kauniita ja kuitenkin yksinkertaisia perhosia! Kiva idea! Löysin vasta blogiisi ja täällä onkin paljon kivoja ideoita lasten kanssa tehtäväksi! :)

    VastaaPoista