tiistai 24. maaliskuuta 2015

Tuli, maa, vesi


Tuli, maa, vesi – Hyvinvointia kiinalaisesta lääketieteestä

Kirjassa esitellään ja käsitellään kiinalaista lääketiedettä sekä viittä eri elementtityyppiä: tuli, maa, puu, vesi ja metalli, ja niiden vaikutuksia ihmisen fyysiseen, psyykkiseen ja henkiseen kehoon. Nämä viisi elementtiä ilmentävät ihmisen ominaisuuksia. Löytämällä oman elementtityyppinsä ihminen osaa paremmin hoitaa kehoaan kokonaisvaltaisesti, oppii tunnistamaan ja löytämään omat vahvuutensa ja heikkoutensa, ja niiden avulla voi edistää itsetuntemustaan. Kirja sisältää myös kiinalaista ravinto-oppia, jonka avulla oppii hahmottamaan mikä ravinto ja ruokavalio on itselle sopivin vaihtoehto. Ei siis pidä sokeasti noudattaa vallalla olevia ruokavalioita, vaan kannattaa tutkailla syvemmin mitkä ruoka-aineet soveltuvat juuri itselle parhaiten.

Ruoka-aineopissa käsitellään muun muassa:
·         Yin & yang
·         sairauden tunnistamisen kahdeksan periaatetta
·         kiinalainen ravinto-oppi: kylmä ja kuuma, kosteus, liiallisuus- ja vähyystila

Kiinalaisessa lääketieteessä hoidetaan ihmistä, ei pelkkää sairautta. Jos hoito kohdistuu pelkästään oireisiin, ei se välttämättä poista sairautta.
Kirjassa hahmotetaan selkeästi ja käytännönläheisesti, miten erilaiset psykologiset ominaisuudet liittyvät stressitilojen syntyyn. Pitkään jatkuessaan ne aiheuttavat erilaisia vaivoja ja sairauksia.

Kirja sisältää lisäksi jokaiselle elementtityypille sopivia meditaatioharjoituksia sekä rentoutuksia. Näiden kautta ihminen oppii rentoutumaan ja rauhoittumaan ja samalla käsittelemään stressiä.


Kirjailija, kiinalaisen lääketieteen asiantuntija, Denis Vinokur aloitti kiinalaisen lääketieteen opiskelun 1995 ja on käynyt kaksi alan koulutusta. Hän on pitänyt vastaanottoa Helsingin keskustassa vuodesta 1999.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti