maanantai 2. maaliskuuta 2015

Kuvansiirtoa kontaktimuovilla

 

Postasin aiemmin kuvansiirrosta teipin avulla ja sain lukijoiltani kysymyksiä voisiko saman tehdä kontaktimuovilla. Samaa pohdin itsekin, ja tässä testitulos. Onnistuu!
Käytin kirkasta ja paksua kontaktimuovia. Hankasin kuvat tarkasti kiinni kontaktimuovin pintaan ja laitoin veteen likoamaan. Liotusvaihe oli nopea, paperi irtosi isoina liuskoina melkein heti kastuttuaan. Ehkä siitä syystä ainakin tuo värillinen kuva siirtyi hieman huonommin tarrapintaan kiinni - mikä ei tietysti välttämättä ole huono asia. Kulunut kuvapinta voi olla kaunis, hieman antiikkinen fiilis.


Paperin irrottaminen kannattaa tehdä sormella pyörivin liikkein, raaputtamalla värit saattavat irrota ja raapimisjäljet jäävät ikävästi kuvaan, kuten tuosta alakuvan ensimmäisestä kuvasta näkyy (alareunan pituussuuntaiset jäljet). 
Keskimmäisessä ja oikeanpuoleisessa kuvassa näkee eron siinä, että molemmat ovat värikuvia mutta keskimmäinen on siirretty kontaktimuovin avulla, ja reunimmainen teipin avulla. Teipatun kuvan värit siirtyivät tarkemmin kuin kontaktimuovilla siirrettäessä. Toki asiaan vaikuttaa teipin/kontaktimuovin laatu ja teippipinnan tarttuvuus.
Kaikki testissä olleet kuvat on tulostettu lasertulostimella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti