maanantai 2. maaliskuuta 2015

Kukkakaalileipä, VHH


Vatsan ja koko kehon hyvinvointi on ollut viime aikoina pinnalla  niin omassa lähipiirissä kuin ruoka-alan uutuuskirjoissakin.
VHH -ruokavalio paransi vatsavaivani, mutta raskauksien myötä vähähiilihydraattisen linjan noudattaminen jäi koska sain siitä pahoinvointia. Nyt pitäisi taas ottaa härkää sarvista ja tutkailla uusia ja helppoja ohjeita. Löytyyhän niitä kun vain jaksaa etsiä.

Pinterestissä olen viihtynyt paljon ja sieltä hoksasin etsiä perinteisten harraste"pinnien" lisäksi myös 'low carb'-hakusanalla olevia ruokaohjeita.

Löysin tällaisen, suosituksi tulleen, reseptin, jota kukkakaalileiväksi kutsutaan. Minusta tämä olisi vallan passeli myös pizzapohjaksi.

Oma mututuntumalla tekemäni ohje:

1 keskikokoinen kukkakaali
n. 100g juustoraastetta pohjaan ja toiset 100g kuorruttamiseen
3 munaa
suolaa ja yrttejä
3 valkosipulin kynttä

Höyrytin kukkakaalin pehmeähköksi, jonka jälkeen muussasin sen perunatömpällä tasaiseksi massaksi. Sekaan munat ja juustoraaste, sekä mausteet.
Olen valkosipulin ystävä joten laitoin sitä runsaasti.

Massan levittelin n. 1-2cm paksuiseksi levyksi uunipellille ja kypsensin sitä jälleen mututuntumalla 200 asteessa ehkä noin 15minuuttia, niin kauan, että pinta alkoi näyttää kypsältä ( = pinta saa väriä) ja pohjan päälle lisäsin loput juustoraasteet ja laitoin lisäksi mozzarellapallosta leikattuja viipaleita. Sitten leipä vielä hetkeksi uuniin saamaan väriä.

Sitten vain nauttimaan!1 kommentti: