sunnuntai 7. tammikuuta 2018

Kape 24h


Kultareunaiset sivut, rouheat paksut pahvikannet ja neonoranssia. Näistä koostuu Kari Aihisen parhaat reseptit sisältävä kirja KAPE 24h. Visuaaliseen puoleen on panostettu ja ilmeestä tuleekin mieleen Anthony Bourdainin taidekirjamainen ruokakirja. 

Kirjassa seurataan Aihisen arkea kiireisenä kokkina sekä tutustutaan hänen työkavereihin ja henkilöihin joita saa kiittää Aihisen menestyksestä. Kirjasta paistaa läpi intohimo työhön jota tämä mies rakastaa. 

Rikkinäisiä lautasia ja taidemaisia annoksia, ihan eri fiilistä kuin mistä Aihinen sanoo pitävänsä: runsaudesta, ei piiperryksistä. Kuvat ovat näyttäviä mutta tykkään silti enemmän Aihisen Kaappaus keittiössä-kirjasta jossa oikeasti näki ja ymmärsi mitä lautasella tai kuvassa on. Eniten pidin loppupään makaronilaatikoista ja kaalilaatikosta, ja  tuota siiderileipää pitää kokeilla. Reseptit ovat varmasti tarkemmin tarkasteltuna hyviä, ovathan ne ravintolatasoisia, ja Kapen tuntien raaka-aineisiin on panostettu, eikä voita ja kermaa säästellä. Näistä ohjenuorista minäkin pidän. 

Jos siis kaipaat kirjahyllyysi erilaista ruokakirjaa niin hanki tämä. Kivojen tarinoiden lisäksi kirjasta löytyy kotiruokaa, bistrotasoa ja makeita herkkujakin jonkin verran.

Kari Aihisen parhaat reseptit
Tammi 2017

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti