perjantai 26. tammikuuta 2018

Suuri iltasatukirja


Kaikki satukirjamme on luettu vähintään kertaalleen läpi. Kaipasimme siis uusia tarinoita. Mieluusti kokonaan uusia, ei vain samoja tarinoita eri sanoilla kerrottuna. Toki klassikot on aina klassikoita mutta silti on kiva saada välillä vaihtelua. 

Readme.fi julkaisee vuosittain runsaasti lastenkirjoja, satukirjat ovat luonnollisesti osa genreä. Suuri iltasatukirja sisältää 8 erillistä tarinaa. Osa niistä on kirjoitettu runomuotoon ja ainakin ensimmäisellä lukukerralla se sai hieman kielen solmuun kun oletti seuraavankin sadun olevan samalla tyylillä kirjoitettu, luin siis lapselle satuja samalla kertaa useamman perätysten. Nyt kun tiedän, että jokainen tarina on oma uniikki itsensä, osaan jo lukea kirjaa luontevammin. Tosin eihän iltasaduksi yleensä lueta kuin yksi kerrallaan. 

Pidän runomuotoisista tarinoista, ne soljuvat eteenpäin sulavasti. Lapsestakin on mukava kuunnella riimityksiä. Tämänkin kirjan tarinoissa metsästetään unta, pohditaan elämän suuruuksia ja jaetaan pieniä-suuria elämänohjeita. Tarina pelätystä haista oli hauska. Kaikki luulivat hain jahtaavan heitä syödäkseen heidät, mutta hai olikin yksinäinen ja kaipasi seuraa. Niinpä hän päätti toimia ja nappasi mereneläviä laukkuunsa ja vei mennessään. Syyksi toiminnalleen selvisikin ihan jotain muuta mitä olettaa saattaa. Ehkäpä tämän tarinan oppi on juuri siinä, ettei saisi tehdä turhia olettamuksia eikä olla turhan ennakkoluuloinen.

Kirjan kuvitus on värikästä, runsasta ja eläväistä, sekä tunteita herättävää. Jokaisen tarinan ilme ja tunnelma on omanlaisensa, ja ne sopivat pienille ja vähän isommillekin lapsille. Meillä kirja luettiin viikossa läpi, ja nyt se odottelee uusintavuoroa kirjahyllyssä. 

Suuri iltasatukirja
Boucknooghe, Maxime
Readme.fi 2018

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti