tiistai 30. tammikuuta 2018

Reiki - eheäksi ihmiseksi"Reikijärjestelmä on itsensä kohtaamisen menetelmä ja eheytymisen väline." Reiki on energiahoitomuoto eikä siihen liity mitään negatiivista. Ihminenkin on energiaa ja koostuu monista osasista ja tasoista. Reiki on kokonaisvaltainen hoitomenetelmä, jolla hoidetaan mm. fyysistä, psyykkistä, henkistä ja tunnekehoa. Reikin juuret ovat Japanissa.

Itse tutustuin reikiä ennen kundalini reikiin. En muista enää tarkalleen kuinka polkumme risteytyivät, aluksi kuitenkin sain pitemmän hoitojakson tuttavalta, joka hoiti minua viikottain kundalinireikillä. Jossakin vaiheessa hän ehdotti, että kävisin itse kyseiset kurssit jotta voisin alkaa hoitaa itse itseäni. Sen jälkeen olenkin tutustunut lukuisiin eri energiahoitomuotoihin ja saanut niihin aktivoinnit. Aktivointi tarkoittaa sitä, että saan kyseiset energiat omaan käyttööni ja pystyn hoitamaan itseäni sekä muita. Reikissä ja muissa energiahoitomuodoissa on se hieno puoli, että hoitoa voi tehdä myös etänä. Tiedän, että moni siellä toisessa päässä nyt huokailee ja hymähtelee, pitää näitä uskomushoitoina. Jokaisella on oikeus ajatella miten haluaa. Reiki hoitaa kuitenkin siltikin vaikkei hoidettava siihen uskoisikaan. Olen tehnyt lukuisia hoitoja tutuille ja täysin tuntemattomille ja saanut aivan upeaa palautetta. Palautteiden saaminen ja hoidettavien kokemusten kuuleminen on aina yhtä mieletöntä. Erityisesti siitä syystä, etten itse koe hoidoissa juurikaan mitään. On ihmeellistä mitä kaikkea voi saada aikaan. Se on kaunista ja puhdasta. 

Olen pitkään kaivannut suomenkielistä reikiaiheista kirjallisuutta. Sellaista on todella vähän saatavilla. Olin siis iloisesti yllättynyt kun huomasin Taivaankaaren valikoimissa Reiki - eheäksi ihmiseksi -kirjan. Tämä kirja kertoo mitä reiki on, ja mitä se ei ole. Se kertoo myös Reikin historiasta, sen löytäjästä ja kehittäjästä. Kirja on enemmänkin ikäänkuin tutustumismatka reikiin ja sen syvimpään olemukseen kuin opas reikihoitojen tekemiseen. Kirja antaa monia pohdiskelun aiheita, mutta koin, että osa sisällöstä aiheutti hämmennystäkin. Varsinkin sen suhteen, että osan asioista olen tottunut tekemään eri tavalla ja kirjan tekstistä saattoi tulla itselle sellainen olo, että teenkö jotakin väärin. Mutta uskon, että näkemyksiä ja mielipiteitä on monia, ja kaikki voivat silti olla oikeita tai toimivia. Aloittelijaa ajatellen vain liian monenlaiset tiedot hämmentävät ja saavat ajatukset sekaisin.

Kirjan sisältö koostuu mm. reikijärjestelmästä, reikihoidon eri menetelmistä, kehon ja  mielen yhteydestä sekä hieman kamppailulajeista ja syvällisistä pohdinnoista elämästä. Kirjan kirjoittajalla on vuosien kokemus sekä reikihoitajana ja -opettajana että aikidon harrastajana ja hän nivoo kiinnostavasti kirjassaan yhteen nämä molemmat elämänenergiaa hyödyntävät menetelmät.

Marko Karilahti
Taivaankaari 2017

2 kommenttia:

 1. Kuulin myös työpaikalla puhuttavan tästä reiki-hoidosta ja mietin, että mitä ihmettä se on. Rupesin sen takia googlailemaan sen tarkoitusta, mutta tämähän kuulostaa oikein mielenkiintoiselta. Osaatko vähän yksinkertaistaa miten reiki siis käytännössä toimii? Ymmärrän kyllä tuon energiahoidon, mutta mitä se siis tässä tapauksessa käytännössä on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reiki on energiaa ja ihminen koostuu energiasta, eli reikin avulla voidaan hoitaa hoidettavaa energiatasolla. Reikihoito voidaan tehdä sekä lähihoitona että etänä ja se toimii moneen vaivaan. Jotkut hoitaa sillä jopa sähkölaitteita! :D mutta lähinnä nyt kuitenkin hoidetaan ihmisiä ja eläimiä.
   Lyhyesti sanottuna Reiki on energiahoitoa, jossa parantava energia virtaa hoitavien käsien kautta hoidettavaan kohteeseen.

   Poista