lauantai 20. tammikuuta 2018

Happamat makeiset!


Pidätkö makeisista mutta et ehkä niiden sisältämistä raaka-aineista? 

Varsinkin hedelmäkarkit ja salmiakit ovat lähes pelkkää sokeria, ja lisänä väri-, maku- ja muita lisäaineita. Itse tekemällä voit valikoida makeisiisi raaka-aineet ja vältyt siten myös kaikelta ylimääräiseltä ja epäterveelliseltä. 

Nämä todella helpot makeiset koostuvat vain kolmesta raaka-aineesta!
200 g kuivattuja mutta pehmoisia aprikooseja
2 rkl kookosöljyä
1 lime = mehu + raastettu kuori

Ohjeen perustana on Ulrika Hofferin reseptikirja, Parempia herkkuja ilman sokeria, gluteenia ja maitoa. Kirjassa on helppoja ohjeita. Raaka-aineissa ei hifistellä vaan ne ovat sellaisia mitä jokaiselta löytyy kotoa tai lähikaupan hyllyiltä.

Alkuperäisessä ohjeessa limen sijaan oli sitruuna ja niitäkin kaksin kappalein. Tykkään kyllä happamasta mutta ajattelin, että yksikin lime riittää tuomaan tarpeeksi hapokkuutta makeisiin. Limessä on lisäksi hieno mausteinen ominaismakunsa.

Makeiset valmistuvat siis vaikkapa tehosekoittimessa. Kaikki koneeseen ja kone käyntiin. Sekoita niin kauan, että massa on tasaista ja sileähköä.
Massan voi halutessaan levittää tasaiseksi levyksi tai siitä voi pyöritellä palloja. Viimeistelyn jälkeen makeiset laitetaan joko jääkaappiin tai pakastimeen vetäytymään. Itse laitoin makeiset ensin pakastimeen, mutta siellä ne menivät helposti liian jäähän, joten siirsin ne jääkaappiin. Jääkaapissa makeisten muoto ei välttämättä enää pidä, paitsi palloiksi pyöriteltyinä, maku säilyy silti hyvänä ja sehän on tärkeintä. Voihan massan laittaa vaikka purkkiin ja lusikoida sieltä suoraan suuhun tai miksei sitä voisi levittää vaikka leivän tai makeiden leivonnaisten päälle.

Meillä näistä piti myös neiti 1v. Joten nämä ovat hyvä ja hyödyllinen makupala myös lapsille.

Suunnittelin jo mielessäni massan jatkokäyttöä esimerkiksi kakkujen täytteenä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti