tiistai 30. tammikuuta 2018

Paperi taipuu saippuaksi


Ystävänpäivä lähestyy

Lapsi kysyi kenen ystävän päivä tänään sitten on. Niin, hyvä kysymys. Onhan se vähän hassua, että ystävän muistamiselle pitää olla oikein yksittäinen päivä kalenterissa. Vastasin, että ystävää voi muistaa vaikka joka päivä, niin monta kertaa kuin tahtoo. 

Mutta koska me aikuiset olemme sen verran höpsöjä, että tarvitsemme muistutuksen aiheesta niin sen lisäksi tarvitsemme ideoita siihen miten muistamme ystäviämme. Lahjan tai muistamisen ei tarvitse olla iso merkitäkseen paljon.  Lahja voi olla hauska, siinä voi olla jokin juju, se voi olla yhteinen juttu eli jaettavaksi tarkoitettu. Ystävänpäivänä muistetaan niin ystäviä ja rakkaita, mutta lahjan voi antaa myös jollakin muulla tavalla omaan elämään liittyvälle ihmiselle, esimerkiksi opettajalle tai luokkakaverille. 


Tässä lahjassa on sekä jujua että hauskuutta. Nämä sydämet näyttävät ihan tavallisilta paperista leikatuilta sydämiltä, jotka tietysti sellaisenaankin olisivat kiva lahja. Nämä sydämet ovat paperisia, mutta ne ovat muutakin. Paperin kumminkin puolin on ohut kerros saippuaa. Kun sydämen nappaa käsien väliin ja kädet paperin kera kastelee sydämen saippua siirtyy käsiin - nämä ovat siis paperisia matkasaippuoita! Tai miksi ikinä niitä haluatkaan kutsua. Ideana on, että voit kuljettaa näitä sydämiä vaikka käsilaukussa, repussa, kaupungilla tai reissussa, ja pestä kätesi tarpeen mukaan saippuan kera. Ohuet paperiset saippuasydämet vievät vähän tilaa ja ne on helppo kuljettaa mukana. Muista kuitenkin, että paperisaippuaa ei saa huuhdella viemäriin, jotta se ei aiheuta tukkeutumia.


Saippuapaperin teko on helppoa, tarvitset vain paperin, saippuaa ja lastan. Kaada saippuaa paperin päälle ja levitä saippua lastan avulla kaikkialle paperin päälle. Tee sama paperin toiselle puolelle. Saippuaa ei kannata levittää liian paksua kerrosta ettei paperi vety, muttei liian ohuttakaan kerrosta koska silloin saippua ei irtoa paperista kastuttuaan. Kannattaa tehdä pari kokeiluerää määrittääkseen oikean suhteen. Kun paperi on saippuoitu, se täytyy kuivattaa. Leikkaa kuivasta saippuapaperista sydämiä tai muita muotoja. 

Huomioithan saippuan tuoksun lahjan saajan mukaan. Joku tykkää runsaista tuoksuista, toinen miedommista ja joku ei kestä tuoksuja lainkaan. Jos et tiedä mistä lahjan saaja pitää käytä varmuuden vuoksi tuoksuttomia ja herkälle iholle tarkoitettuja saippuoita.


Saippuasydämet voi pakata esimerkiksi tällaisiin huovasta tehtyihin kuoriin. Leikkasin paperista kaavan, jonka avulla leikkasin huovasta 24 x 11 cm pituisen kappaleen, jonka toisen pään leikkasin  "nuolenpääksi", ikään kuin kirjekuoren läppä. Huopakuoren taskun korkeus on 8 cm. Ompelin saumat ompelukoneella - laiskuuttani, kuoren voi ommella myös käsin. Ompelin läppään koristetikkaukset ja kuoren yläreunan ompelin myös, se auttaa läppää pysymään alhaalla mutta sisällön saa silti ulos vaivatta.

Jos ompelu ei innosta niin paperisaippuat voi pakata nätisti myös pussiin tai vaikka metalliseen rasiaan. Psst...  Aina vettäkään ei ole saatavilla, joten ota laukkuun pieni, vedellä täytetty sumutepullo pesujen avuksi.

Mukavaa viikkoa!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti