lauantai 3. maaliskuuta 2018

Benecos-meikit testissä!


Sain mahdollisuuden tutustua Benecos-luonnonkosmetiikkaan. Luonnonkosmetiikka on itselleni aika vierasta omakohtaisesti mutta äitini kautta olen siihen tutustunut. Eettisyys on kuitenkin tärkeä ominaisuus ja piirre asiassa kuin asiassa ja mielelläni tutustuin näihinkin tuotteisiin. 

Meikkaaminen omalla kohdallani jää lähinnä siihen ripsariin ja huulipunaan, muutoin en jaksa itseäni ehostaa. Meikkivoiteet tuntunut raskailta ja tukkoisilta, ja lisäksi meikkeihin saa kulumaan aika paljon rahaa. Säästäväisenä arvostan edukkuutta. Edullisuus ei silti poissulje laadukkuutta.


Kynsilakkojen suhteen lakkauskokemus on samanlainen kuin ei-vegaanisten lakkojen kohdalla. Värit levittyvät helposti, peittävyys on hyvä ja kestävyys samaa luokkaa kuin muissakin lakoissa. Toki lakan alla ja päällä voi käyttää jotakin vahvistavaa alus- ja päällyslakkaa mutta niidenkin pitäisi sitten olla vegaanisia jos kyseistä ideologiaa haluaa noudattaa. Kynsilakan suti on kivan lyhyt, sillä saa vaivatta värin levitettyä kynnelle. Sävyjä on saman verran kuin huulipunienkin sävyjä - punaisia ja luonnollisia, sekä räväkämpiäkin sävyjä viileästä lilasta viehkeään purppuraan.


Ripsivärien suhteen olen kokenut ongelmaksi sen, että ne pakkuuntuvat todella nopeasti. Kestävyys on myös toinen iso ongelma. Oli kyseessä sitten kallis tai edullinen tuote, vedenkestävä tai tavallinen ripsiväri, ne rapisevat aina muutaman tunnin kuluessa poskilleni ja kasvoni muistuttavat lähinnä pandakarhua mustine silmänalusineen. Ripsivärien suhteenkin olen lähes luovuttanut. Paras tuote olisi sellainen, joka tekee ripsistä tuuheammat ja pidemmät mutta olisi samalla läpinäkyvä jotta väri ei kuivuessaan sotkisi kasvoja. Nuorena minulla oli väritön ripsari jonka äitini jostakin minulle hankki, se oli edellä mainituista seikoista johtuen hyvä tuote, vältyin turhalta pohtimiselta, että miltä mahdan näyttää. Itsetunto-ongelmia kun oli muutoinkin ihan tarpeeksi. 

Testasin Benecosin mustaa  Clamour Look -ripsiväriä. Koostumukseltaan se tuntui notkealta ja hyvältä, ripsiin ei muodostunut paakkuja eikä väri rapissut päivän aikana kasvoille. Pesukin sujui vaivatta kun kyseessä ei ole vedenkestävä maskara. Ajan kuluessa ripsivärin koostumus muuttui silti kuivaksi ja väriä lisätessä ripsiin tulee auttamatta paakkuja. Väri pysyy silti ihan hyvin ripsissä eikä mustia silmänalusiakaan ole ollut havaittavissa. Luonnonkosmetiikassa juuri ripsivärit ovatkin se haastava tuote, ongelmana on juuri tuo paakkuuntuminen tai sen estäminen. Vegaaniseksi tuotteeksi ripsarin hinta ei silti ole paha, noin 8,50€ ei tunnu vielä kukkarossa isosti paakkuuntumisesta huolimatta. Toki olisihan se ihan mielenkiintoista heittää Benecosille haaste luoda väritön mutta ripsiä ehostava ripsiväri.

Ripsivärin lisäksi testasin kynsilakkaa ja huulipunia. Sävyt sain randomina mutta ne miellyttivät silti kovasti minua. Fuksiakauden jälkeen olen alkanut pitää yhä enemmän punaisista sävyistä. Täyteläinen punainen on silti vielä hakusessa, tosin en ole varma sopiiko se ihonsävyyni. Huulipunat ovat hinnaltaan noin 8 euroa ja sävyjä on reilusti yli kymmenen. Sävyt joita testailin olivat Marry MeWatermelon ja Catwalk. Nyt kun taas tutkailin tuota valikoimaa, niin ehkä Just Red voisi vastata toivesävyäni. Oikean sävyn valinta on aina vähän vaikeaa ja vielä haastavampaa valinta on tehdä tuotetta näkemättä ja testaamatta. Mutta kuten sanoin nämäkin miellyttivät minua kyllä kovasti. 

Huulipunia testaillessani huomasin, että niiden koostumus vaihtelee sävyittäin. Esimerkiksi Marry Me -sävyssä on todella runsaasti pigmenttiä mikä näkyy ihan käytännössä huulten pinnalla. Tässä sävyssä on lisäksi hieman helmenhohtoa. Catwalk taas on todella matta (mistä tykkään!) ja Watermelonin kohdalla ero on minusta huomattavan iso näihin kahteen edelliseen verrattaessa. Watermelon on keveän voidemainen puna, joka liukuu keveästi huulen pinnalle. Sävy ei minusta ole ihan niin peittävä kuin nuo kaksi muuta. Marry Me ja Catwalk ovat sen verran kuivia ja runsaita, että ne vaativat lisävärin irrotusta, niinpä pussailen paperia aina loppusilaukseksi. En ole vielä keksinyt mikä näistä on suosikkini joten käytän niitä sulassa sovussa vuorotellen ja toisinaan myös yhdistellen. 

Niin ripsivärissä kuin huulipunissakin on maanläheinen ja mieto tuoksu. Huulipunien kohdalla sen huomaa helpoiten koska aisteille avautuu jopa hieman vanhan meikin tuoksu. Mutta toisaalta onko se  nyt niin iso murhe, en usko. Syyksi tälle aistihavainnolle sanoisin sen, että muut kosmetiikkatuotteet kyllästetään erilaisilla, keinotekoisillakin, tuoksuilla ja niihin olemme tottuneet. Kun vaihdamme luonnonkosmetikkaan niin tuoksutkin muuttuvat luonnonläheisimmiksi. Siihen varmasti aistitkin tottuvat ajan kanssa ja käy niin, että muut tuotteet alkavat tuntua liian voimakkailta. Meikkien lisäksi testasin suihkugeeliä, joka sekin tuntuu iholla hyvältä, tuoksu on luonnollinen ja vaahtoavaisuus sopivan niukkaa. Hedelmäisen tuoksuinen luonnollinen suihkugeeli sisältää aprikoosinkiviöljyä ja seljankukkauutetta, joiden ansioista iho jää suihkun jäljiltä pehmeäksi. Sopii myös herkkäihoiselle.

Benecos-tuotesarjaan kuuluvat myös mm. luomivärit, rajauskynät, meikkivoiteet, sienet ja siveltimet, miesten ihonhoidon tuotteet sekä shampoot ja deodorantit. 


Benecos lukeutuu Saksan suurimpiin luonnonkosmetiikan valmistajiin, erikoistuneena erityisesti värikosmetiikkaan. BDIH sertifioidut Benecos tuotteet eivät sisällä:

• parafiinia 
• mineraaliöljyjä
• silikonia 
• parabeeneja
• synteettisiä emulgaattoreita ja niiden johdannaisia (PEG/ PEG-johdannaiset)
• synteettisiä hajusteita tai väriaineita Yli 70 % tuotteista sopii vegaaneille.


Moderni, luonnollinen ja sertifioitu kosmetiikkasarja Benecos on tyylikäs ja nykyaikainen luonnonkosmetiikkasarja. Benecos tarjoaa trendikästä ja toimivaa värikosmetiikkaa kaikkien meikkilaukkuun, kaikille sopivaan hintaan!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti