maanantai 12. maaliskuuta 2018

Värikkäät herkkutuorepuurot!

Spelttipuuro & pitayapowder / aktiivihiili

Tuorepuuro on hyvää ja ravitsevaa. Lisäksi se on todella helppo tehdä ja muutoinkin monipuolinen syöminen. Tuorepuuroon on helppo sisällyttää (ja piilottaa) kaikenlaista hyvää. Puuro tuntuu olevan vähän yhdelle jos toiselle ruoka joka tökkii. Ainakin jos makumuistoissa on se veteen keitetty pikahiutalepuuro, kalpea ja mauton. Mutta puuro voi olla jotain paljon paljon parempaa! Täysmaitoon keitetty spelttihiutalepuuro on ihanaa! Meidän Kolmevee pyytää välillä, että keitä äiti puuroa. Hän hakee jakkaran hellan eteen ja haluaa mitata hiutaleet ja muut kattilaan. Sen jälkeen hän hakee lautasen ja lusikan valmiiksi. Speltistä tehty puuro tosin kestää kypsyä reilusti kauemmin kuin se pikahiutalepuuro. Tuorepuuro taas vie vieläkin enemmän aikaa - vähintään pari tuntia tai mieluusti jopa yön yli. Illalla kun tekee niin aamulla on valmista. Tykkään tehdä tuorepuuron isoon lasipurkkiin, sinne vain kaikki raaka-aineet kerroksittain ja sitten ravistan purkkia jotta kaikki sekoittuu hyvin keskenään. Lasipurkista on jotenkin kiva myös syödä ruokaa, lusikalla reilusti purkista suoraan suuhun. 

Teen tuorepuuroni yleensä jogurttiin. Yleensä käytän spelttihiutaleita, joskus myös gluteenittomia hiutaleita. Toisinaan laitan sekaan marjoja, kuten mustikoita tai vadelmia. Nyttemmin olen käyttänyt chiansiemeniä, hunajaa ja mausteeksi vaniljaa. 

Nyt sitten kun sain Ruohonjuurelta testiin uutuustuotteita niin kokeilin syötävää aktiivihiiltä. Rawnice-tuoreperheen aktiivihiilijauhe värjää jo pienellä määrällä ruoan todella mustaksi. Elintarvikelaatuinen aktiivihiili valmistetaan 100 % luonnollisesti poltetusta bambusta, aktiivihiiltä käytetään mm. detox-kuureissa ja sillä on kehoa puhdistavia vaikutuksia.

Tämä yötäkin synkempi puuro sai makunsa aidosta lakritsijauheesta ja vaniljasta. Musta väri on niin hauska, ja makukin oli vallan upea! Hiilestä tosin makua ei juuri tule mutta teelusikallinen lakritsijauhetta maustoi kyllä parin desin puuron todella kivasti. 


Pinkki tuorepuuro saa värinsä pitayajauheesta. Se on väriltään aika lailla punajuurijauheen kaltaista ja makuvivahteetkin ovat näissä kahdessa samantyyppiset, hieman makeaan vivahtavat. Mutta minusta pitayajauhe ei siltikään maistu yhtä paljon kuin sama määrä punajuurijauhetta. Kumpaisellakin saa kyllä fuksianpunaisenkin sävyn mutta en raaskinut käyttää jauhetta niin paljon, että sävystä olisi tullut tummempi. 

Tässäkin puurossa raaka-aineina ovat chia, spelttihiutaleet, jogurtti ja vanilja. Sekaan voisi laittaa myös vadelmia tai muita punasävyisiä aineksia. Pitayajauhe kuuluu myös Ruohonjuuren valikoimiin, joista löytyvät iloksemme nyt myös muut Rawnice-merkin tuotteet!Rawnice-tuotteet Ruohonjuuri Oy
| Yhteistyö | 2 kommenttia:

  1. En ole koskaan tehnyt tuorepuuroa enkä maistanut. Toi vaal.punainen on ainakin herkullisen näköinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla, jos puurot muutoinkin maistuvat! :) Helppo tehdä ja ovat maukkaita.

      Poista