keskiviikko 14. maaliskuuta 2018

Sininen viettelysPussi on korkattu. Sinisiä juttuja syödään meillä nyt joka lähtöön. Löytyy puuroa, ohukaisia, banaanijäätelöä... Nyt olisi otollinen hetki pitää lastenjuhlat, lapsethan yleensä ottaen tykkäävät sinisistä herkuista. Ihmisistä tulee kasvaessaan isoksi turhan ennakkoluuloisia ja vähän tylsiäkin. Ehkä sinistä syötävää olisi helpompi syödä jos luontaiset siniset sävyt olisivat enemmän vallalla raaka-aineissa. Sinistä limsaa ja sinisiä karkkeja on ollut jo silloin kun itse olin lapsi mutta aina niitä kohtaan on ollut antipatioita. Luultavasti suurin syy vieroksua sinisiä ruokia on juuri ne ei-luonnolliset sävyt sekä teollisten sinivärien kyseenalaiset ominaisuudet ja haittavaikutukset terveydelle. 

Viehätyn tästä sinisyydestä, erityisesti juuri siitä syystä että se on luonnollista. Sininen spirulina on 100% luonnollinen ja vegaaninen tuote, täynnä antiokdisantteja. Sävynsä se saa spirulinan phytosyaniinista. 

Luonnollista sinistä sävyä ruokiin saa myös sinihernejauheesta mutta sen sävy poikkeaa hieman sinisestä spirulinasta. Jälkimmäinen on turkoosiin taittava kun taas siniherne taittaa violettiin. 

Sosiaalinen media on pullollaan #bluespirulina hakusanalla löydettäviä upeita herkkuja, suosituin on erilaiset kulhosta syötävät hedelmäpohjaiset "jäätelöt", joiden pinta on kuvioitu ja koristeltu kauniisti kaikella hyvällä ja terveellisellä. Oma versioni ei kyllä pääse samalle linjalle niiden taidokkaiden asetelmien rinnalle mutta toisaalta menen yleensä sillä asenteella, että maku ratkaisee. Raaka-aineita ja aikaa vaaditaan runsaasti kun aletaan tehdä ruoasta taidetta.

Sininen jäde

2 kohmeista banaania paloina
2 dl valkoherukoita
1 tl sinistä spirulinajauhetta

Laita aineet blenderiin ja pyöräytä tasaiseksi massaksi. "Jäätelö" on valmista syötäväksi heti tai sen voi vielä laittaa hetkeksi pakkaseen jos haluaa kiinteämmän rakenteen. Yhteistyö | Ruohonjuuri OyEi kommentteja:

Lähetä kommentti