torstai 15. maaliskuuta 2018

Hauskat korvakorit!Pidätkö yksinkertaisista askartelujutuista? No tässä on yksi sellainen. Huopa on ihana materiaali monesta syystä, ja yksi niistä on sen helppokäyttöisyys. Huopaa voi huoletta leikata pelkäämättä saumojen rispaantumista. Terävät sakset on huovan kaveri. 

Pääsiäisideoita etsiessäni törmäsin Pinterestissä inspiroivaan kuvaan ja sitä kautta tekijän blogiin. On ihana nähdä toisten tuotoksia, vaikka kyllähän sitä joskus pienen kateudenpistoksen tuntee sisuksissaan ja mieleen tulee kysymys miksen tuota itse ole keksinyt. Mutta kuten opettajani muinoin sanoi: "Ideat on tehty varastettavaksi". Sen voi ajatella sitenkin, että toisten ideoista on ilo inspiroitua. Jokaisella on oma tyylinsä ja kädenjälkensä ja toteutustapoja on monia. Loppupeleissä kaikki taitaa olla jo kertaalleen keksitty, nyt vain muokataan ideoista omanlaisia tai jatkojalostetaan jo olemassa olevia ideoita. 

Taka-alalla ajatustyössäni olivat jälleen lapset. Mitä kivaa keksisi pääsiäispöytään tai miten asettelisi herkkuja tarjolle. Joku kori voisi olla kiva tehdä paperista tai huovasta. Sitten löysin tämän korvaisan pupukori-idean. Kaava on hyvin yksinkertainen. Kori muotoutuu yhdestä kappaleesta, kaava löytyy mainitsemastani blogista. Minä tein kaavani mututuntumalla muistikuvan perusteella. Löytämässäni mallissa kori kasattiin painonappien avulla, mutta minä oikaisin ja nidoin sivut kiinni - ajaa saman asian. 

Kokeilin muokata kaavaa muuttamalla korvien mallia ja helposti sain pupujen lisäksi aikaiseksi myös kissoja. Kasvot näihin minikoreihin voi kirjailla ja ommella napit nenäksi. Minä oikaisin tässäkin ja piirsin kasvot kangastussilla (käy ihan tavistussikin). 

Koreihin voi asetella tai piilottaa mitä ikinä keksiikään - suklaamunia, kukkia omissa suojaruukuissaan, rairuohoa omassa kasvatusalustassaan tai pääsiäisaiheisia koristeita. Yllä olevassa kuvassa laitoin pupukoriin paperista tekemäni munan, jossa sisällä paperisuikaleista tehty "heinäpesä" ja suolataikinasta tekemiäni minimunia. 

Psst. Muistathan kylvää rairuohon ajoissa!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti