perjantai 9. maaliskuuta 2018

Samassa liemessä
Samassa liemessä on telkusta tuttu ja nyt reseptit löytyvät myös samaa nimeä kantavan kirjan kansien välistä. Ruokaohjelmat ovat aina kuuluneet seurattavien ohjelmien valikoimiini mutta silti jotkut ohjelmat jää seuraamatta. Äitini on maininnut muutaman kerran Samassa liemessä -ohjelmasta nähtyään siinä kokeilemisen arvoisia reseptejä. Niinpä minäkin sitten päätin katsoa paria jaksoa sillä silmällä. Erityisesti se pienen budjetin jakso herätti huomioni. Minihinnat ja säästäminen on toinen nimeni. 

Alkusykäys Samassa liemessä sarjalle ja kirjalle on radiossa muutama vuosi sitten kuulunut Ruokatunti-ohjelma. Radio-ohjelmaa päätyivät toimittamaan yhdessä Pipsa ja Meri-Tuuli. Heitä yhdisti samankaltaiset ruokafilosofiat ja nämä ideat ja ajatukset näkyvät nyt myös tässä kirjassa kuten myös TV-ohjelmassakin. Rahalle täytyy saada vastinetta, pikkurahalla saa hyvää ruokaa ja mausta ei tingitä. Turhia kaloreita ei lasketa. Rehellistä ja maittavaa kotiruokaa. 

Monen kirjan reseptien perustana toimii toimiva ruokakomero. Samassa liemessä -resepteissä käytetään runsaasti linssejä, papuja, säilykkeitä, maustetahnoja, itämaisia makuja mausteissa sekä erilaisia itsetehtyjä pikkelsejä ja hilloja.

Reseptit tuntuvat todella simppeleiltä eikä raaka-aineissa turhaa hifistellä, osassa ohjeista raaka-aineet kerätään luonnosta, mutta suurin osa löytyy melko varmasti pienemmästäkin marketista.

Taatelivinegretti, camparilla maustettu herukkahillo ja kikhernekrutongit saattavat kuulostaa oudoilta tai ainakin ihmettelyä herättäviltä mutta nimistään huolimatta ainesosat kussakin ovat varsin tavanomaisia. Mainitsin nämä siitäkin syystä, että tahtoisin kokeilla niitä itse. 

Myös makrilli pistaasitäytteellä ja voipapupyree, monipuolinen linssikeitto, ricottalla täytetyt friteeratut oliivit, ja korealainen friteerattu kana soijaglaseerauksella herättävät veden kielelleni! Kirjasta löytyy runsaasti reseptejä moneen tilanteeseen, arkeen ja juhlaan. Maukkaita aamupaloja, värikkäitä janonsammuttajia, mauteisia liharuokia ja rutkasti kivoja ideoita kuten syreenisiirappi ja laventeli-earl grey-bostonpulla.

Jos kirjan reseptit eivät avautu tätä kautta niin suosittelen katsomaan Samassa liemessä keskiviikkoisin klo 20 AVA-kanavalta, uusintojakin näyttäisi tulevan reippaasti eri päivinä.


PIPSA HURMERINTA, MERI-TUULI VÄNTSI
Samassa liemessä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti