tiistai 13. maaliskuuta 2018

Sininen superfood ❤


Mitäs väriä tällä kertaa... kysyy mies kun on kuullut minun leiponeen tai tehneen jotakin syötävää. Aiemmin oli vihreä tai punainen kausi, sitten tuli sininen ja tässä kirjoittaessani lusikoin suuhuni mustaa tuorepuuroa. Moni on varmaan kuullut tuskasteluistani kun olen etsinyt sinistä spirulinaa kaikkialta, no kaikkialta Suomesta. Onhan sitä maailmalla myynnissä vaikka missä mutta en osaa/uskalla tilata mitään ulkomailta, niinpä olen odottanut kuin kuuta nousevaa löytäväni etsimäni täältä kotisuomesta. Blue Majik on ensihavaintoni, löysin sitä Kärkkäisen nettikaupasta ja sittemmin pääsin ihastelemaan purkkia ihan livenäkin kyseisessä tavaratalossa. Mutta se hinta. Aijai, kyllä kirpaisisi maksaa 60 euroa pienestä purkista kun en edes tiedä mitä olen ostamassa - siis värin lisäksi. Jotkut spirulinavalmisteet maistuvat suoraansanottuna ihan kamalalta: mereltä, levältä ja kaloilta.

Yhtenä päivänä sitten yllätyin toistamiseen iloisesti, Ruohonjuuri on ottanut valikoimiinsa Rawnice-tuotteet, joihin lukeutuu myös sininen spirulinajauhe. Olen ihastellut kyseistä tuotetta ja siitä tehtyjä ruokia Instagramissa lukuisia kertoja ja lähetellyt firmoihin tuotevinkkejä, että olisi tosi jees jos näitä tulisi valikoimiin. En muista kirjoittelinko Ruohonjuurelle mutta tavalla tai toisella toiveeseeni vastattiin. Olin niin onnellinen! Ja vielä iloisemmaksi tulin kun pääsin tekemään yhteistyötä Ruohonjuuri Oy:n kanssa ja siten sain mahdollisuuden testata ihania uutuustuotteita, mm. sinistä spirulinaa. Normaali pussikoko on 50 g ja siitä tulee n. 50-70 annosta (yksi annos on 1/2 -1 tl). Minun omani oli testikäyttöön tarkoitettu pienempi pussi, ja sitä käytän hyvin hyvin harkiten, jotta se ei kuluisi heti loppuun. Saahan sitä tosin nyt ostettua Ruohonjuuresta, ja hintakin on huomattavasti huokeampi kuin ed.mainitsemassani kaupassa.

Sininen spirulina antaa turkoosiin taittavan voimakkaan sinisen sävyn, mitä enemmän jauhetta käyttää sitä tummempi sävy. Makupuoli tässä tuotteessa on hyvin hämmentävä ja yllättävä, se ei nimittäin maistu oikeastaan yhtään miltään. On mielenkiintoista miten vihreän spirulinan maku on saatu poistettua. Sinistä spirulinaa saadaan uuttamalla se vihreästä spirulinasta.

Sininen väri on aina kiehtonut  minua. Teollisesti valmistettuja sinisiä elintarvikkeita on ollut "aina" markkinoilla mutta se, että sävy on jossakin luonnostaan on hyvin mielenkiintoista. Sinisellä spirulinalla perinteisen spirulinan tapaan on monia terveysvaikutteita, mm. antioksidantteja on runsaasti. Rawnice - sininen spirulina on vegaaninen, gluteeniton, lisäaineeton superfood.


Smurffi (tai surffi) -kakku on yksinkertaisuudessaan simppeli juustokakku. Täyte koostuu 2 dl kuohukermaa, 200 g maustamatonta tuorejuustoa ja 100 g sulatettua valkosuklaata. Värin antajana n. 1 tl sinistä spirulinaa. Pohjana popcorneja ja tummaasuklaata (50g). Popparipohjalla tehdyn kakun kannattaa syödä tekopäivänä, muutoin popcornit alkavat vettyä. Täyte ei vaadi liivatteita koska suklaa jähmettää täytteen riittävän hyvin. Makuja täytteeseen voi halutessaan laittaa oman maun mukaan mutta jos tarkoituksena on pitää sävy sinisenä ei kannata käyttää väriä antavia maun antajia.Joku taas varmasti kommentoi, että näyttää hammastahnalta tai että punaiset vadelmat ei sovi sinisen kakun kanssa mutta me emme vain ole vielä tarpeeksi "aallonharjalla" täällä Pohjolassa sinisten herkkujen suhteen. Hieman peräjunassa tullaan asiassa kuin asiassa. Siniset herkut alkavat olla jo kohta vanha juttu maailmalla. Uusia tuulia tulee kokoajan. Muun muassa mustaa jäätelöä on tullut vastaan monessa paikassa sosiaalisessa mediassa, ja iso jamssi violetteine väreineen on joissakin paikoissa suurta huutoa. Senkin perään olen kotimaassa huudellut mutta ei ole vielä tullut vastaan. 


Yhteistyö | Ruohonjuuri


4 kommenttia:

 1. Itseaisassassa vadelmat sopiituohon kyllä ihan kelvosit. varsinkin kun oletan että sininen on vähän toisenlainen kun kuvassa. värit kuvissa usein hieman räikeitä vaikka olisivatkin käyneet raw -> netiin muunoksen kuvaajan omilla jopa kuvakohtaisilla säädöillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuo sinisyys tuossa on ihan aidonkaltainen. Itseasiassa monet muut bluespirulinalla värjätyt ruoat ja leivonnaiset ovat keskimäärin kaikki paljon sinisempiä, mutta en malttanut käyttää sitä niin paljon, että kakun sävy olisi syvempi.

   Poista
 2. Moikka! Ise oon kanssa ihastellut näitä sinisen turkooseja ruokia😍 yritin etsiä niin en löytänyt enää ruohonjuuresta kyseistä tuotetta, osaatko auttaa mistä tämänkaltaista tuotetta saisi nyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! 💙
   No onpas tuo nyt kurja uutinen, ettei sitä saa enää Ruohonjuuresta. Mutta vastaavaa sinistä saa myös sinihernejauheesta, sitä on ollut myös Ruohonjuuressa ja jos siellä ei ole niin kannattaa kysyä Teekauppa Weiströmiltä, heiltä sitä on ainakin saanut 😊

   Poista