keskiviikko 19. lokakuuta 2016

Lauren Conrad | CelebrateTykkäätkö järjestää juhlia mutta kaipaat kenties hieman tukea, apua ja vinkkejä hyvien kemujen järjestämiseen? Lähipiirin kanssa juhliessa ei mielestäni tarvitse niin kamalasti stressata juhlien kulusta vaikka niiden järjestämiseen olisikin varannut runsaasti aikaa. Ruokien, koristelujen ja teeman valinta tuottaa aina jonkin verran päänvaivaa eikä ideoita aina välttämättä tule ajatuksen voimalla. 

En tiennyt kuka on Lauren Conrad, enkä tiennyt sitäkään mitä tämä kirja pitäisi sisällään. En aluksi edes ajatellut hankkivani sitä itselleni. Mutta jostakin syystä löysin itseni tutkimasta kirjaa netissä ja huomasin sen sisältävän itseäni kiinnostavia juttuja. Kirja saikin ihan erilaisen merkityksen.
Celebrate on ylellinen ja kattava opas täydellisten juhlien järjestämiseen. On kyseessä sitten häät, vauvajuhlat, rantabileet tai illanistujaiset, löytyy kirjasta jokaiseen teemaan sopivia neuvoja ja vinkkejä, joiden avulla juhlasuunnittelu sujuu vaivatta, ja pääset nauttimaan juhlistasi täysin rinnoin. 

Ensin täytyisi tietää mitä juhlitaan, eli mikä on juhlien aihe. Lauren antaa vinkkejä juhlasuunnittelun alkuun pääsemisessä sekä hyväksihavaitsemiaan etikettisääntöjä sulavaan ja hienotunteiseen emännöintiin. Kirja koostuu kahdesta osasesta: valmisteluista ja itse juhlista. Valmistelu-osiossa tutustutaan ideointiin, kutsuihin, menuun, juomiin ja koristeluun. 
Kirjasta löytyy mm. juomalaskuri, eli miten paljon juomia tulisi varata juhlijaa kohden, 
yleisimmät juomat ja cocktailit,
ohjeita kukka-aselmien tekoon ja
opas oikeaoppiseen kattaukseen.

Juhlaosiossa käydään läpi yleisimmät juhlat ja niiden järjestäminen alusta alkaen: menu, juomat, koristelu ja yksityiskohdat. Lisäksi annetaan vinkkejä oikeanlaiseen ja tilanteeseen sopivaan tyyliin ja mahdolliseen annettavaan lahjaan tai viemiseen. Etikettiosioissa käsitellään small talkia, emännän huomioimista ja odottamattomia vieraita. 

Lauren Conrad todellakin nauttii juhlimisesta, juhlien suunnittelusta & järjestämisestä. Kirja on kuin paperinen versio Pinterestistä: se on täynnä kuvia, ideoita, tunnelmia ja ennenkaikkea vinkkejä täydellisten juhlien järjestämiseen! Kirjasta huokuu ylellinen fiilis, se on luksusta pullollaan. Kirjan opeilla saat aikaan ammattitasoiset juhlat, ja vaikka Lauren ylistääkin kotikutoisia juhlia kotoisassa ympäristössä tuntuvat ne hänen järjestäminä silti julkkistason laadulta. Mutta en sano etteikö joskus olisi upeaa saada kutsu sellaisiin juhliin, edes pieni pala luksusta olisi enemmän kuin tervetullutta meikäläisen elämään. Jokainen silti järjestää omanlaisensa juhlat niinkuin parhaakseen näkee mutta on kiva, että apua ja vinkkejä vähän parempaan tasoonkin on saatavilla. Lauren jakaa kirjassaan nokkelia ideoita ja kukkarolle sopivia lifestyle-vinkkejä.

Kirjassa on runsaasti hersyviä, kutsuvia ja tunteidentäyteisiä kuvia juhlista, tunnelmista, koristeista ja tarjottavista. Reseptejä kirjasta ei kuitenkaan juurikaan löydy, ja se on harmillista. Nimittäin moni ruokalaji näyttää niin herkulliselta mutta ohjetta niihin ei ole saatavilla, ainoastaan juhliin sopivat menut on listattuna. Toki vastaavilla hakusanoilla esimerkiksi Pinterestistä voi löytää varmasti myös reseptin. 

Nyt sitten vain juhlia suunnittelemaan! Kohta on joulu ja sitä ennen Halloween, lapsille olen jo ajatustasolla suunnitellut pienimuotoisia kekkereitä. Tykkään juhlien, tarjottavien ja koristeiden ideoinnista ja valmistuksesta. Aina toteutus ei vastaa ideaa mutta tärkeintä on kuitenkin juhlien hyvä tunnelma ja se, että kaikki viihtyvät, eikä vieraat välttämättä edes huomaa niitä puutteita, joita itse mielessään ajattelee.


Lauren Conrad | Celebrate - Ihana elämä

2 kommenttia:

 1. Olen pitänyt useat juhlat. Niihin olen hakenut ohjeita pääasiassa kirjoista sekä saanut ystäviltä neuvoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi on tahoja joilta kysyä apua ja vinkkejä, tänä päivänä väyliä on runsaasti. Välillä tuntuu, että ideoita on liiaksi asti, eikä osaa enää päättää mitä haluaa. Ainakin itselläni on sitä ongelmaa, että tulee ns. ähky kaikesta tiedosta.
   Juhlat on kyllä mukavia, ja pitäisi järjestää niitä useamminkin. Eihän syyn tarvitse olla mikään iso edes :)

   Poista