maanantai 10. lokakuuta 2016

Makuuhuoneen muutos

Maalasin makuuhuoneen melkeinpä heti muuton jälkeen, mutta hyvien kuvien saamiseen on vain kulunut turhauttavan pitkä aika. Taloon tulee jotenkin niin huonosti valoa oikeassa kulmassa ja olen yrittänyt etsiä otollisen hetken luonnonvalolle. Toki huoneen somistuskin on hakenut oikeita uomiaan näiden muuton jälkeisten viikkojen aikana. Alla olevassa kuvassa näkyy seinien ja karmien alkuperäinen ilme ja väritys.

Ikkunoiden ja ovien karmit olivat läpi koko talon keskikerroksen tällaiset aika voimakkaan petroolit. Tykästyin niihin mutta jotenkin silti kaipasin muutosta. Jotakin omaa. 
Entinen omistaja oli valinnut turkoosin sävyn vastaväriharmonian mukaan, koska ovet täällä ovat oranssinkeltaiset, ei siis postiauton väriset vaan lakatut vaneriovet. Turkoosi korostaa ovien väriä ja toisinpäin. Mutta koska halusin rauhallisemman ilmeen, piti löytää jokin toinen väri, jolla saada aikaan vastaväriharmonia. En halunnut liian tylsää mutten liian rauhatontakaan väriä. Katselin Tikkurilan värikarttaa ja silmiini osui sävy nimeltä Ametisti. Se on jännä harmaan sävy, jossa on lilahtavansininen sävy. Väriä on vaikea kuvailla ja sen sävy muuttuu eri valaistuksissa.

Seinien sävyksi valitsin Tikkurilan sävyn Lumo. Maali on Colorian Greenline sisustusmaali. Coloria Greenline on vesiohenteinen, uuden sukupolven hajuton, muoviton, hengittävä ja ympäristöystävällinen sisämaali, joka omaa lisäksi antimikrobisen vaikutuksen. Valitsin tämän maalin siksi, että halusin käyttää maalia, joka sopii tällaisen vanhan talon henkeen. Seinissä oli aiemmin tapetit ja maalasin suoraan tapetin päälle. Tapettien poistaminen olisi voinut olla liian monimutkainen projekti, ja koska tapetointipinta oli siisti, onnistui maalaaminenkin hyvin. Maali oli juoksevaa ja helposti käsiteltävää, maalaustulos onnistui siististi ja hyvin sekä telalla että pensselillä. Maalasin seinät kolmeen kertaan ja jokaisella kerralla violetin sävy muuttui hieman, vasta viimeisellä kerralla sävy muistutti sitä miltä se väriliuskalla näytti. Maali on riittoisaa, kolmella litralla maalaa helposti 4x4m kokoisen huoneen ja maalia jää vielä ylikin.

Puinen kukkapöytä on apen tekemä lahja meille.

Maalaaminen sujui joutuisasti, kun taas huoneen saaminen viimeistellyksi vei paljon enemmän aikaa. Lopulta osaset kuitenkin löysivät paikkansa. Rikkinäisestä laatikosta tein seinälle taulun ja pienen hyllyn, jonne laitoin esikoisen kastepukuun kuuluvat, mummun kutomat, tossut. Poika vain oli niin isojalkainen jo pienenä, että eihän nämä ikinä sopineet vauvan jalkaan. 

Huoneen oven yläpuolelta löysivät paikkansa maalaamani koivun oksat ja tekemäni huopasiivet.


Mielestäni onnistuin löytämään karmeihin hyvän sävyn, se korostaa ovien oranssihtavaa sävyä ja sopii kauniisti seinän harmahtavan lilaan sävyyn. Aiemmin tummanvihreän lampunvarjostimen maalasin muinoin ruskeaksi Country French-maalilla.


Valkoiseen pylväsmäiseen vitriiniin laitoin heinäseipäistä tehdyt korupuuni. Lisäksi paikkansa sieltä saivat vihkiraamattu, kastekynttilä, muutama häämuisto ja miehen hymypoikapatsas.


Olohuoneen uudesta ilmeestäkin on postaus jo aloitettu, öhm yli kuukausi sitten. Mutta senkin suhteen on ollut samaa ongelmaa, eli kuvat eivät meinaa onnistua halutulla tavalla. Huoneen ilmekin on vielä hieman vaillinainen, jotakin se kaipaisi. Pikkuhiljaa, pikkuhiljaa.

*Blogiyhteistyössä Coloria Oy & Suvikukkasia*Ei kommentteja:

Lähetä kommentti