keskiviikko 19. lokakuuta 2016

Halloween!


Lokakuu on jo puolessa välissä ja kohta on kuun vaihde. Silloin maailmalla ja nykyään jo Suomessakin juhlitaan Halloweenia. Juhlaa, joka jakaa mielipiteitä. Minulla itselläni ei ole juhlaa vastaan mitään, minusta se on vain hienoa, että on yksi juhla lisää. Ja varsinkin näin syksyn pimeydessä on aina kiva kun on aiheita juhlaan. Tykkään kynttilöistä ja koristevaloista. Tykkään koristeiden tekemisestä ja kodin somistamisesta. Halloweenin ei tarvitse olla karmea ja pelottava vaan se voi olla myös salaperäinen ja tunnelmallinen. 
Tykkään järjestää pienimuotoisia juhlia mutta en tykkää alkomahoolilla kyllästetyistä pippaloista, ja sellaisiin juhliin taas ei aikuiskansa yleensä ole innostunut tulemaan joten vaihtoehdoksi jää juhliminen oman perheen kanssa tai sitten järjestetään kemut lapsille.


Muuton jälkeen en ole askartelukaappejani avannut. Nyt oli pakko, koska deadline painaa Paperillan kanssa. Oli siis pakko kivuta vintille, avata kaapit ja kaivaa tarpeet esiin. Enkä sano, ettenkö tykkäisi askartelusta. Tuskin minulla siinä tapauksessa olisi kokonainen työhuone kaapit pullollaan materiaalia. Syy on oikeasti siinä, että oma aika on kortilla ja runsaudensarvi ahdistaa takaraivossa. On siis liikaa ajatuksia, ideoita ja niitä ei meinaa saada järjestykseen.

Kun alkuun päästiin niin tällainen oli lopputulos!
Lepakkoruusukkeisiin tarvitaan lahjapaperia tai voimapaperia, josta taitellaan ensin haitari ja sitten muotoillaan ruusuke niittaamalla sivut yhteen.
Koristeeksi pieniä kakkupapereita, hopeanauhaa ja mustasta kartongista leikattuja lepakoita.6 kommenttia:

 1. Hieno ja kiva idea!
  Meillä lapset jo kovin odottaa halloweenia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se kivaa vaihtelua tähän syksyn pimeyteen :)

   Poista
 2. Pyhäinpäivä ja Halloween on kyl eriasia. Ja toivotus 'Happy Halloween' ei vaan oikein istu. Halloween on pimeyden juhla, joten 'Horrible and terrifying Halloween' voisi olla parempi. Näistä kaikenmaailman pelletempauksista, mitä nyt on uutisoitu, ei voi muuta sanoa kuin että on se "hienoa" kun on tällainen 'juhla' jossa tavoitteena on olla mahdollisimman iljettävä, ruma ja pelottava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, eiväthän ne sama asia ole, mutta vastaava kuitenkin. Tarkalleen ottaenhan Halloween on Pyhäinpäivän aatto.Ensi kerran sitä juhlittiin Suomessa jo 50-luvulla, joten ei ihan uusi juttu ole täälläkään.
   Nämä pelottelevat klovnit ovat kyllä kamala juttu, en tahtoisi sellaista kohdata, ja toivottavasti tuo villitys menee nopeasti ohitse. Mutta Halloweeniinhan se ei liity, joillakuilla vain on "hauskanpidon" käsite pahasti kieroutunut.

   Poista