sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Makeaa Joulua!


Ehkä tässä nyt ei kannata huolehtia ennalta, koska ihan hyvältä näyttää tämän syksyn joulukirjasato. Nyt sain käsiini jo toisen ja mitä olen kirjauutuusvalikoimia katsellut niin kyllä sieltä vielä jokunen kirja on tulevaa joulua silmäillen tulossa. Ja koska joulu ei ole vain askartelua, vaan siihen liittyy suurena osana myös leivonnaiset ja jouluherkut niin mikäs sen mukavampaa kuin saada aiheeseen sopiva kirja. Readme.fi julkaisi juuri kirjan Makeaa joulua, joka pitää sisällään joulunajan makeita reseptejä, ideoita joulupöytään ja lahjapaketteihin. Kirjan on kirjoittanut Koko Suomi leipoo -ohjelman voittaja Liisa Westerberg.

Makeaa joulua on kauniisti kuvitettu kirja, joka pitää sisällään makeiden reseptien lisäksi runsaasti vinkkejä ja ohjeita näyttävien ja yksinkertaisten lahjapakettien tekoon. Nyt on hyvä aika valmistautua paketointipuuhiin keräilemällä varastoon lasipurkkeja, erilaisia papereita, nauhoja ja tyhjiä kartonkipaketteja. Kierrätysmateriaaleista saa aikaan monenlaisia kauniita paketteja!

Kirjansivuista tehty tähtiköynnös.

Reseptit on jaettu kolmeen eri vaikeustasoon ja kirjan resepteistä löytyy vaihtoehtoja myös gluteenittomaan, maidottomaan, munattomaan ja vegaaniin ruokavalioon.

Glögimacarons, kookossuukot, erilaiset jouluiset ja mausteiset kuumat juomat, 
pitsillä koristellut piparkakut, ja lapsille mieluisat karkkitalot piparkakkutalojen tyyliin.

Puurovanukas, tähtipullat, minttusuklaa-rullakakku, pähkinäinen jäätelökakku ja makoisat fudget ja vaahtokarkit. Oijoi mitä ihanuuksia! Ihan vesi herahtaa kielelle pelkästään kuvia katsomalla. Kirjan kuvitukseen on todellakin panostettu ja isot koko sivun kuvat avaavat ohjeet kyllä kokonaan lukijalle.
Ohjeissa vilahtavat niin tutut ja perinteikkäät vaihtoehdot kuin myös uudet ja kokeilemisen arvoiset makeat herkut.

Nyhtöpullaa pitää kokeilla myös, sekin näytti herkulliselta. Pull apart eli  nyhtöpullat ovat kuulemma olleet suosiossa maailmalla viime vuosina. No, minä tulen näköjään taas hieman jälkijunassa koska tietääkseni kuulen asiasta ensimmäistä kertaa. Uusia ideoita kehitellään ja keksitään kokoajan, juuri näin jossakin nyhtöpitsankin ohjeen. Mikäs siinä, hyvähän se on ettei ideat maailmasta lopu ja vanhakin ohje voi aina olla jollekin uusi. 
Taikataikinasta tehdyt pakettitagit, jotka on värjätty punajuurimehulla ja koristeltu leimaamalla.

Maalatut männynkävyt paikkamerkkeinä.


Hyvää joulun odotusta teille jouluihmisille!
Kannattaa suunnata kirjaostoksille tai kirjastoon jos tällaiset makeat herkut herättivät huomiosi.
Psst. Yllä pari omaa ideaani paketointiin ja joulunajan kattaukseen...2 kommenttia: