tiistai 11. lokakuuta 2016

Lastenhuoneen ja olohuoneen muutosLastenhuoneen ja olohuoneen maalaukset toteutettiin blogiyhteistyönä Coloria Oy:n kanssa. Seinät maalattiin Greenline sisustus- ja remonttimaaleilla. Valitsin lastenhuoneeseen suurempaa kulutusta kestävän remonttimaalin ja olohuoneessa makuuhuoneen tavoin on käytetty sisustusmaalia, näissä huoneissa seiniä ei tarvitse samalla tavalla pyyhkiä kuin mitä lastehuoneessa luultavimminkin joutuu. Ainakin muksut ovat jo innoissaan väritelleet liitutaulun rajojen yli seinään. Liitu nyt onneksi lähtee kuitenkin poiskin suht helposti.
Mr. Kirjailija alias mieheni maalasi olohuoneen seinät telaamalla, minä pysyttäydyin tutussa ja turvallisessa pensselissä, tosin kyllähän minä sitten lopulta otin telankin apuun lastenhuoneen seiniä maalatessani. Kävihän se telaten paljon joutuisammin.

Kumpainenkin huone on nyt kalustettu ja somistettu, mutta katsotaan miten kauan ne pysyvät nykyisessä muodossaan. Ainakin lastenhuoneen suhteen mieleni tekisi tehdä jotakin muutoksia, en vain vielä tiedä että mitä. Tavaraa siellä ainakin on ihan liikaa ja kaikki on aina pitkin lattiaa. Asuntomessujen kiiltokuvalastenhuoneet olivat kaikki vuorollaan niin siistejä ja harkittuja, mutta kotona todellisuus on aivan jotain muuta.

Papan tekemä 'lullu' eli kehto nukeille. Tyllerö on kyllä itsekin pistänyt kehtoon pötkölleen, sopii sinne ainakin vielä. Huoneesta löytyy muutakin papan tekemää: puinen keinuhevonen.

Lastenhuoneen turkoosit karmit jätin alkuperäiseen väritykseensä. Ne sopii ihan kivasti vihreän seinän kanssa (Tikkurila/Lehvästö). Ovenkarmikin oli viime viikkoon asti turkoosti, mutta maalasin sen lopulta valkoiseksi. Valkoinen rauhoittaa ja tasapainottaa huoneessa yleensä vallitsevaa pienoista kaaosta.

Aiemmassa kodissa tämä valaisin oli olohuoneessa, nyt se sai paikan lastenhuoneesta. Olen kietonut valaisimeen perhos- ja höyhenköynnöksen.

Roll-up verhon tein tavallisesta pitkästä verhosta, jonka käänsin sivuttain. Yläreunaan ompelin tangolle kujan ja siistin verhon sivusaumat. Vihreästä ja turkoosista satiininauhasta ompelin verhoon kiinnikkeet, jotka pitävät verhon alaosan paikoillaan rullan muodossa.

Ja tässä alakuvassa lastenhuone ennen muutosta. Seinissä oli useampi kerros tapettia. Tuo pinkki lehtikuosinen tapetti lähti todella helposti vain nyppäämällä vuota kerrallaan, mutta sieltä alta paljastuikin sitten monenlaista pintaa, jotkut lähtivät helposti ja toiset vähemmän helposti. Kyllä siinä sai muutaman tunnin ahertaa, että pinnasta sai edes suhteellisen siistin. Pakkelia lopuksi pintaan, hionta ja uusi maali päälle. Pari kertaa kyllä kävi tapetteja repiessä mielessä, että olisiko helpompaa vaan ostaa uudet levyt ja maalata ne. Ehkä jonakin päivänä sekin idea tulee toteutettua.

Ja sitten pari kuvaa olohuoneesta

Oikeastaan jokaisessa huoneessa oli seinäpinnat tapetoitu. Keittiössä päätyseinät oli maalattu mutta niissäkin alla oli lasikuitutapetti. Olohuoneessa ja keittiössä oli samanlainen mustavalkoinen köynnöstapetti, ja samalla kuosilla oleva tapetti oli myös makuuhuoneessa ja vintin yhdessä huoneessa mutta näissä väritys oli mustavalkoisen sijaan beige.

Alakuvassa näkyvä kapiokirstu on sekin apen tekemä, häälahja meille.
Sohva on roskalavalta miehen pelastama Artekin sohva. Mies oli sen päällystyttänyt muistaakseni jossakin lähialueen ammattikoulussa opinnäyte-/lopputyönä, joten verhoilukuluja ei tullut, hintaa tuli ainoastaan käytetystä kankaasta, ja sekin oli pakan loppu, joten hintaa taisi tulla 150e verran. Ei paha hinta laisinkaan, sohva itsessään oli hyvässä kunnossa.
Olohuoneen seinien väri on Tikkurilan kartasta Shantung. Kyseistä sävyä on hankala saada toistumaan kuvissa aidonnäköisenä. Se on harmaan ja beigen sekoitus, ihanan puuterinen lämmin sävy.


Valkoiset karmit: Teknos T1373, tummat karmit Tikkurila AMETISTI, jalkalistat/kynnykset Teknos T1383.

Olohuoneeseenkin pitäisi vielä jotakin keksiä. Yksi villi idea on tuoda luontoa tupaan, mutta katsotaan toteutuuko se. Seinään olisin halunnut maalata ison mandalan tai sen tyylisen itämaisen ornamentin, mutta sabluuna sen tekemiseen puuttuu. Verhoja juuri vaihtelin, ostin Seinäjoelta eräästä uudesta kangaskaupasta todella edullista silkkimäistä kangasta, vihreää sekin. En näköjään pääse eroon vihreän sävyistä. Olin menossa Eurokankaaseen mutta mies huomautti, että tuossa lukee "kankaita eurolla" joten tietysti minä suuntasin sitten sinne. Ihan eurolla en valitsemaani kangasta saanut, mutta eipä se kauaksi siitä heittänyt: 5e/m ja se vielä puoleenhintaan. Kangassalonki sijaitsee Seinäjoella Joupissa, kannattaa käydä katsomassa, valikoimaa oli runsaasti!


*Blogiyhteistyö  - Coloria Oy*


2 kommenttia:

 1. Kiva, että uskallat käyttää värejä sisustuksessa niin rohkeasti. Taitava on appesi tekemään "kalusteita" ja nuo varmasti kestävät. Varsinkin tuo heppa on aivan mahtava ja jo itsellekin ihan sisustukseen olisi kiva. Minä en voi ymmärtää, mistä ihmiset löytää noita kalusteita, kuten teilläkin tuo sohva. Aivan upea lopputulos. Iloa viikkoosi tv Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri tänään mietin, että olenpa tylsä kun puran vessasta värit pois ja suunnittelen vaaleaa ilmettä. Mutta jotkut tilat vain vaatii rauhallista ilmettä ja toisaalle on sitten kiva laittaa väriä enemmän. Appiukko tosiaan on kova tekemään kaikenlaista ja usein pyörittelee päätään annetuille ideoille mutta osaa toteuttaa ne silti ;)
   Mies on työnsä puolesta etulyöntiasemassa tavaroiden löytämisen suhteen, muutoin olisi varmasti tämäkin sohva jäänyt saamatta.
   Iloa ja valoa sinunkin arkeesi!

   Poista