torstai 19. lokakuuta 2017

Energiapallot!Herkullisen näköinen kansi vai mitä? Kirjan nimi tosin voi kantta näkemättä johtaa harhaan, ihan eri urille. Mutta tässä kirjassa kyse on kuitenkin syötävistä herkuista. 

Ihania värejä ja terveellisiä raaka-aineita. Tykkään tällaisista vähän erilaisista jutuista, ja mielelläni  myös testailen kaikkea (itselleni) uutta. Vastaavia pallosia olen tehnyt itsekin ja niissä sitovana raaka-aineena on aina ollut taateli. Sillä saa tahmaisuutta, sitkoa ja makeutta. Tämän kirjan energiapalloissa taas ei taatelia ole käytetty lainkaan. Mietitkö mikä näissä sitten on niin sanottuna kasassapitävänä voimana? Periaatteessa energiapallomassaan voi laittaa mitä tahansa terveellistä: pähkinöitä, siemeniä, kookosta, kaurahiutaleita, tuoreita kasviksia ja hedelmiä sekä palkokasveja, lisäksi niihin sopivat erilaiset tahnat ja kaakaovoi. Kirjan ohjeilla valmistat itse myös pänkinävoita ja aktivoit siemenet ja pähkinät. Mausteiksi näihin raakaherkkuihin sopivat mm. kaneli, matcha, sitrushedelmien kuoret, vanilja ja superfood-jauheet.

Kirjan ohjeissa on käytetty mm. 
punajuurta ja marjoja, 
kikherneitä ja inkiväärtä,
kypsää kurpitsaa ja pekaanipähkinöitä,
tuoretta mangoa ja kurkumaa,
satsumaa ja gojimarjoja,
lehtikaalta ja omenaa.

Varsin monipuolinen valikoima eri makupareja. Osa raaka-aineista on aika yllättäviäkin mutta varmasti toimivia. Näitä täytyy ehdottomasti testata! Aina jotakin ohjeiden aineksista löytyy kotoa ja jos jotakin ei kaapeissa ole sitten sovelletaan.

Kirjan ideana on luoda ravinteikkaita ja terveellisiä herkkuja ja välipaloja, joissa ei ole lisäaineita eikä haitallisia makeutusaineita. Nämä raakaherkut sisältävät runsaasti proteiinia, kuitua ja terveellisiä rasvoja. Ohjeet on jaettu kolmeen ryhmään:
1. Lisäpotkua treeniin ryhmän herkut mm. parantavat suoritustasoa ja nopeuttavat palautumista.
2. Energia arkipäivään herkut antavat lisäpuhtia ja energiaa arjen pyörteisiin ja
3. ryhmässä on erityisesti herkkuhetkiin soveltuvia naposteltavia.

Harmi, että nyt on kohta keskiyö. Olisin muutoin laittanut monitoimikoneen surraamaan ja sekoittanut itselleni kasan herkkupalloja. Teen monesti ruokaa sormituntumalla eli maistelen ja lisään sitä mukaan eri mausteita ja raaka-aineita saadakseni halutun lopputuloksen. Sillä systeemillä syntyy myös energiapallot, oman maun mukaan.


Christine Bailey
Energiapallot
30 terveellistä ja herkullista välipalaa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti