maanantai 30. lokakuuta 2017

Halloween kattaus 2017

Happy Halloween! Iloinen ja odotettu juhlahetki se meillä on ollut ja uskon, että nykyään aika monissa muissakin kodeissa. Viime vuonna sain blogiini kommentin, että ei noin voi toivottaa, ettei se todellakaan ole mikään 'happy' juttu. Olen kuitenkin eri mieltä. Mutta en minäkään mitään kammottavia juttuja halua halloweeniini tunkea. Jännät, oudot, synkän kauniit ja erikoiset asiat sen sijaan sopivat meille. Karkkihampaat naurattaa. Kaalinpää maljakossa ilahduttaa. Sininen juoma purkissa ihmetyttää. Ihan pienistä jutuista koostuu meidän halloween. Kaikki somisteet ja koristeet on tehty itse ja koko juhla on toteutettu minimibudjetilla, sellaisista minä tykkään. Ja on kiva antaa ideoita muillekin, jos joku vaikka saisi ahaaelämyksen kuvieni kautta.

Tarjoiluissa mentiin ihan go with a flowna eli ajatuksia heräsi matkan varrella. Lapset ovat tykästyneet marenkeihin, joten tein niitä. Valkoisille nenäkkäille marengeille kun pisti suklaasta silmät niin marengit heräsivät eloon ja muuntautuivat haamuiksi. Veikeiksi sellaisiksi.

vaahtokarkki toukka
Vaahtokarkit ovat toinen suosittu herkku meillä. Ostin Lidlistä loppukesästä alennuksella valkoisia vaahtokarkkeja - niitä kun on vaikea löytää mistään kokonaan valkoisena, usein ovat kirjavia ja erimuotoisia. Nämä valkoiset pötkylät kastoin sulatettuun suklaaseen ja valkoisista helmiströsseleistä tein silmät ja niin syntyi lautasellinen toukkia.

juustokakku luomu lakritsi
Juustokakusta minut tunnetaan. Ne ovat niin superhelppoja valmistaa ja niitä on niin helppo muokata erilaisilla makupareilla. Tämä harmaa juustokakku on maustettu ja värjätty täysin luonnonmukaisilla ainesosilla. Maun antaa aito lakritsijauhe ja värin tuo sinihernejauhe. Väri syntyikin hieman vahingossa kun lakritsijauhe muutti sinisen värin harmahtavaksi. Mutta sepä sopikin juuri sopivasti lakukakkuun.

DIY, halloween, kattaus, ruoka, herkut, minibudjetti, lapset, inspiraatioita
Suolapalaakin pitää olla makeiden herkkujen rinnalla. Nakit ja lihapullat ovat lasten mieleen. Kiedoin lehtitaikinasuikaleita nakkien ja lihapullien päälle ja niin syntyivät muumionakit ja muumioiden päät.sinihernejauhe, sininen juoma
Juomana oli tietenkin noidan pissaa ja lepakon verta. Mitä muutakaan voisi tarjoilla? Itsestäänselvä valinta. No eihän se mitään verta oikeasti ole vaan kotitekoista mustaherukkamehua ja tuo sininen on pelkkää vettä, jonka värjäsin sinihernejauheella. Lapsen mielestä sininen vesi oli erinomaista. Totta!

punakaali maljakossa
Talvi yllätti kasvimaan ja meidät. Kävin riipimässä kaalit irti lumen alta ja koska itse kaalit eivät ehtineet muotoutumaan täydellisiksi kaalinpäiksi keksin laittaa vajaamittaiset kaalit maljakkoon. Punakaalin sävy viehättää minua kovasti ja alunperin en suunnitellut kaalia tähän teemakattaukseen, mutta mikäpäs muukaan sopii halloweeniin kuin mustasävyinen kaunokainen. Hyvin sopi synkkä ja mahtipontinen kaali herkkään kristallimaljakkoon. Sehän on kuin kristallipallo! Siitäkös syystä teki mieli laittaa Tarot-korttipakka siihen viereen...tosin korttipakkaa en ole vielä koskaan käyttänyt.

Mustasta huovasta leikkasin pitsimäisiä ja verkkomaisia liinoja ja jämäpaloista lepakoita, jotka asettelin pöytäliinan päälle. Pöytäliinana toimii päällekäin kaksi eriväristä läpikuultavaa valoverhoa. Viime vuonna laitoin kattaukseen lisäksi pattereilla toimivan valosarjan, mutta tänä vuonna käytin oikeita tuikkuja.

tarot

lepakko kurpitsa mobile teeitse
Koristeina on itse tehtyjä juttuja mm. huovasta, kirjansivuista ja kierrätysmateriaaleista. Tässä mobilessa on huovasta leikattuja lepakoita ja oranssiksi värjätyistä kirjansivuista tehtyjä kurpitsoja. Lepakot ja kurpitsat roikkuvat langalla kiinni pihalta keräämässäni paksussa oksassa.

Hyviä pyhiä! Joku vielä varmasti viettää halloweenia tälle vuotta. Lapsi on kysynyt lukuisia kertoja, että koska se halloween oikein on. En itsekään ole osannut antaa ihan varmaa vastausta kun sitä vietetään jokapaikassa vähän eri aikoihin. Osa on jo viettänyt ja osa viettää 31.10. ja toiset viettävät sitä pitemmällä aikavälillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti