sunnuntai 29. lokakuuta 2017

Tiedätkö mikä on raaputuskirja?


Kyllä tästä itselleen pakkomielteen saa. Tai korvikkeen toiselle pakkomielteelle. Itse lukeudun niihin ihmisiin, jotka tykkäävät nyprätä ja nyppiä kaikkea. Kädet eivät voi olla tekemättä mitään. Raaputtelu lukeutuu näihin tyyydytystä tuoviin ja rentouttaviin aktiviteetteihin. 
Mahtaako raapituskirja toimia ikäänkuin laastarina ja korvikkeena niille, joilla on raaputusarpariippuvuus. Jos sellaista käsitettä voi käyttää. Pakkomielteitä on monia ja jotkut niistä voivat olla vahingollisiakin. Siitä syystä onkin enemmän kuin tarpeen, että on olemassa vaihtoehtoja, mukavampia ja turvallisia.

Gummerus julkaisi nyt lokakuussa raaputuskirjoja, joista toinen on tämä Raaputa ja rentoudu - Lumoava keijumaailma. Kirjassa on 12 raaputuskuvaa, eli mustaksi värjättyä sivua, joissa näkyy keijuteemaisia ääriviivakuvia. Musta väri on sitä, mikä raaputetaan kirjan mukana tulleella puutikulla pois ja alta paljastuu värikylläistä ja kiiltävää pintaa. Kuvia voi raaputella miten haluaa, joko raaputtelemalla ääriviivojen sisältä eli näkyvillä olevat "aukot". Ne voi raaputtaa kokonaan tai osittain, tai halutessaan voi luoda uutta pintaa kuvioimalla uusia ääriviivoja. Kuvat voi jättää myös reilusti mustiksi ja raaputtaa esiin vain joitakin yksityiskohtia. Koko sivu on kuitenkin kauttaaltaan värikäs ja kuvioitu mustan pinnan alta. Pahviset sivut saa myös irrotettua kirjasta. Tämä on hyvä esimerkiksi silloin kun useampi ihminen haluaa raaputella saman kirjan kuvia.

Ainoa haittapuoli kirjassa on se musta raaputusmoska jota irtoaa raaputettaessa. Se värjää sormet ja vasurin kämmensyrjät. Raaputtelu kannattaa suorittaa pöydän päällä jossa ei ole lähellä pintoja, jotka eivät saa tahriintua. Toisaalta sekin voi tuntua turhauttavalta, että virheitä ei voi korjata. Ääriviivojen yli livahtaneet raaputukset on vain pakko kestää. En enää olekaan niin varma, että toimiiko tämä minulla rentoutuskeinona, hmph. 


Gummerus
Lumoava keijumaailma

2 kommenttia:

 1. Vau toi olis mulle sopiva.
  Olin aikoinani posliinimaalaus piirissä. Tein siellä raapetöitä, ihanaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän kyllä jää koukkuun :) Mukavaa puuhastelua ja samalla voi vähän rentoutuakin.

   Poista