keskiviikko 18. lokakuuta 2017

Halloween | Kattaus- & koristeideoita!Kaiken ei aina tarvitse olla kallista tai liian vaativaa. Monesti asioita saa tehtyä jopa ihan ilmaisista materiaaleista ja vähällä vaivalla. Itse suosin näitä tapoja melkeinpä kaikissa jutuissani. Haluan mieluummin löytää edullisen tee-se-itse-idean kuin mennä kauppaan ja ostaa valmiin tuotteen. 

Nämäkin Halloween-teemaan sopivat koristeet ja somisteet on luotu lähes ilmaisista tai kotoa jo löytyvistä materiaaleista. Järjestin omille ja ystäväperheen lapsille pienet kemut teemaan sopivaksi, ja ajatuksena oli ideoida somisteet, jotka eivät ole pelottavat, vaan ainoastaan hauskat ja jännittävät. 

Pöytäliinaksi laitoin valkoisen suihkuverhon ja sen päälle pitkän pitsiverhon. Verho laskeutui kivasti lattiaan asti. Pitsiverhon päälle laitoin naruverhon, sikin sokin keskelle pöytää kulkevaksi.

Mustat pitsit on leikattu huovasta samalla tyylillä kuin silkkipaperista leikatut lumihiutaleet mutta näissä tarkoitus oli tehdä hämähäkinseittimäiset kuviot. Perhoset on leikattu vipulävistimellä mustasta paperista, samoin kuin lepakotkin, mutta ne leikkasin vapaalla kädellä saksilla. Oranssit kurpitsat on leikattu paperista myös. Satsumat toimii sekä koristeina että syömisinä, niille piirsin mustalla tussilla kurpitsamaiset kasvot. Ja lopuksi laitoin pattereilla toimivan valoköynnöksen koristeiden sekaan.

Kahteen tuoliin laitoin kuitukankaasta huput.

*Wink! Tuo suihkuverho oli muuten todella toimiva materiaali lastenjuhlissa! Mehu- ja kahvitahrat oli helppo poistaa vielä tuntienkin jälkeen keittiösienellä ja saippualla. Sama juttu myös tuon pitsiliinankin suhteen, koska molemmat näistä kankaista oli tekokuituisia.


Kattaukseen katoin jokaiselle lapselle omanlaisensa lautaset koristeineen. Koska tarkoituksena oli luoda hivenen jännittävä mutta silti soma look, niin yhdistin lepakoihin pitsisiä kakkupapereita ja leimattuja kuvia.


Mustista muovipusseista saa tosi kivat ikkunakoristeet! Näissäkin tekotapa on sama kuin silkkipaperisissa lumihiutaleissa. Ideana olivat lepakot ja hämähäkinseitit.


Ja lopuksi kotiinviemisiksi lapset saivat haamutikkarit.
Hyvin yksinkertaiset nämäkin, eli tikkarin päälle 'puetaan' valkoinen lautasliina, narulla kiinni ja mustalla tussilla haamulle silmät. Onnistuu keneltä vain!

Juhlia on kiva järjestää ja aina ei tarvitse olla mitää erityistä syytäkään. Itseäni piristää juhlien järjestäminen ja se tuo kivaa vaihtelua normaaleihin arjen juttuihin.

Syömingeistä sitten myöhemmin...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti