perjantai 13. lokakuuta 2017

Kanelin tuoksua & tähtinauhaa


Joulu se tulla jolkottaa...
Joko olet aloittanut valmistautumisen jouluun? Jouluihmiset luultavasti aloittivat sen jo tammikuussa. Minäkin olen jopa jo ostanut pari joululahjaa, yleensä vain suunnittelen sitä, että aloittaisin ajoissa mutta silti se on aina venynyt sinne joulukuun puoleen väliin, lahjojen osalta siis. Joulukoristeiden ja -korttien tekoon rupean sentään jo marraskuussa. Rakastan joulua ja rakastan askartelua ja leivontaa. Joulutraditioihini on kuulunut aina myös se, että etsin käsiini uusimmat joulukirjat. Mikä sen ihanampaa kuin ideoiden etsiminen koska tykkään tehdä suurimman osan jutuista itse. Ja uusien ideoiden saaminen on aina yhtä valloittavaa!

Tämän syksyn ensimmäinen joulukirja on käsissäni. Miia Seppälän tee itse ihana joulukirja Kanelin tuoksua ja tähtinauhaa on kuin katselmus oman pääni sisään. Kirjassa on kauniita ja perinteikkäitä askarteluja joilla saa kotiin hieman vanhan ajan tunnelmaa. Materiaalienkin suhteen kirja on ihan minunlaiseni, paljon luonnonmateriaaleja ja paperia, betonia ja rautalankaa.

Kirjan alkuun on kirjattu joulunajan muistilista, mihin kannattaa kiinnittää huomiota aikataulujen suhteen, mitä tehdään itse ja mitä ostetaan. Toiset meistä hallitsemme ajankäytön ilman kaavioitakin mutta toisille ne antavat turvaa ja hyödylliset raamit puuhasteluille. 

Kirjasta löytyy askartelujen lisäksi myös herkkuja reseptien kera, helppoja sellaisia joihin saattaa raaka-aineet jo löytyä kotoa. Joulun aikaan kaapit ovat täynnä suklaata, keksejä, mausteita ja pähkinöitä. Näistä jo syntyy monenlaista hyväskää kuten keksisuklaata, maustettuja pähkinöitä, suklaalusikoita ja -tikkuja. Mitäpä jos tekisit tänä jouluna piparitalon sijaan suolatikkumökin ja leimaisit pipareihin kuviot. Jäätelö ja jouluinen myslikin syntyvät kirjan ohjeilla. 

Askarteluissa rautalanka taipuu moneen. Se on helppo kranssinpohja, mutta siitä on helppo taivutella muitakin muotoja. Betonista syntyy rouheat kynttilänjalat, havuista kranssit ja tähdet. Myös linnut on otettu huomioon siementalikranssien muodossa. Joulupallot tuunataan maalein ja nauhoin ja kuusi saa kauniita koristenauhoja paperikoristein. 

Ja jos lahjaideoiden suhteen pää lyö tyhjää, löytyy kirjasta vinkkejä moniin ilmaisiin ja edullisiin lahjoihinkin.

Mukavaa joulun odotusta!


Miia Seppälä
Kuvat Marika Koskimäki-Ketelä
Moreeni 2017

2 kommenttia:

  1. Tämä kuulostaa mielenkiintoiselta kirjalta :)

    VastaaPoista
  2. Varmasti ihana joulukirja!
    Tykkään joulukirjoista. Ja olenkin niitä keräillyt vuosien varrella.

    VastaaPoista