maanantai 30. lokakuuta 2017

Joulumielellä - suolakeksit

prima, lekue
Suolakeksit on kiva vaihtoehto makeille kekseille ja pipareille. Makuja voi muuttaa mielinmäärin. Suolakeksit sopii myös moneen tilanteeseen: juhlatarjottavaksi, piknik-evääksi, naposteltavaksi, illanistujaisiin ja lapsille pikkupurtavaksi. Taikinaa voi muutella ja maustaa monella tavalla. Kokeile lisätä taikinaan esimerkiksi ruista, leseitä  tai superfoodjauheita. Käytä makuöljyjä, maustetahnoja ja yrttejä. Valkosipuli ja juusto sopivat myös hyvin näihin.

Suolakeksit

2,5 dl spelttijauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl sokeria
1 tl suolaa
1 rkl öljyä
50 g voita
1/2 dl vettä

Päälle
savustettua merisuolaa
Musta Laava -sormisuolaa (Primamausteet)
Seasons -maustesekoitusta (Primamausteet)

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon öljy ja pehmeä voi. Nypi jauhot ja rasva keskenään. Lisää lopuksi vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Kauli taikina ohueksi levyksi jauhotetulle alustalle ja ota muotilla taikinasta keksejä. Sivele keksien pintaan hieman vettä pullasudilla ja ripottele keksien päälle savustettua merisuolaa, mustaa suolaa ja Seasons -maustesekoitusta. Paista keksit uunissa 200*asteessa ylätasolla. Paistoaika on vain muutamia minuutteja, sen verran että pohjaan tulee hieman väriä.


Tällä Lekuen kivalla muotilla saa kerralla leikattua heti useamman piparin, eikä hukkapaloja juurikaan tule. Olen tykästynyt lumihiutaleen muotoon ja nyt saan kerralla 19 erikoista hiutaletta, näppärää vai mitä!
Jämäkkä muotti on silikonia vaikka ei siltä tunnukaan. Se on kestävä ja pestävä, myös astianpesukoneessa.




2 kommenttia:

  1. Herkullisen näköisiä! Ihan eri maata kuin kaupan suolakeksit. Tosi näppärän oloinen muotti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsetekemällä pystyy valikoimaan parhaat raaka-aineet ja jättämään kaiken turhan pois. Näissäkin taivas on rajana makumaailmojen suhteen. Tuo muotti on kyllä näpsäkkä!

      Poista