tiistai 27. marraskuuta 2018

Suklaata ja härkäpapua, ole hyvä!



Postaus takaperin kerroin teille ihanista härkäpapupipareista, ja jos et ole vielä nähnyt juttua niin tässä on suora linkki, klik! Otin tekemästäni taikinasta osan sivuun toista leipomista varten. 

Jokin aika sitten sain maistiaisia rapeista suklaalla päällytetyistä piparipalloista ja lamppu syttyi heti päässäni. Näitä on testattava itse! Rapeiden pallojen sijaan halusin kuitenkin jotakin pehmeämpää sisusta. Niinpä päädyin härkäpaputaikinaan. Nämä pallot voisi tehdä kahdella tavalla, joko kypsennetystä taikinasta tai raa'asta. Minä tein jälkimmäisestä. 

Joskus on sanottu ettei piparitaikinaa, tai liioin muutakaan taikinaa saisi syödä raakana mutta nykyään silti on melkeinpä muotia, että keksitaikinaa syödään sellaisenaan ja käytetään sitä vieläpä kakkujen täytteenäkin. Jossakin Kinuskikissan kirjassa eräs kakku kuorrutettiin kokonaan raa'alla piparitaikinalla, ja onhan se taikina monesti raakana paljon parempaakin. Tämän kyseisen härkistaikinan kohdalla ei oikeastaan ole juurikaan väliä kypsentääkö taikinan vai ei koska se on kypsänäkin erittäin mehevää ja kosteaa. 


Suklaiset piparipallot on todella helppo tehdä. Pyörittele taikinasta palloja, ja pistä pallot jähmettymään joko jääkaappiin tai pakastimeen. Sulata sillä välin suklaa - minä käytin tummasuklaata ja valkosuklaata yhdessä - joko vesihauteessa tai varovasti mikrossa. Kumoa jähmettyneet piparipallot sulan suklaan joukkoon ja pyöräytä niitä hellästi esimerkiksi haarukalla. Nostele suklaan peittämät piparipallot leivinpaperille tai lautaselle ja laita uudelleen kylmään jähmettymään. Halutessasi voit koristella pallot vaikka kookoshiutaleilla, nomparelleillä tai pähkinärouheella ennen kuin laitat ne kylmään.

Sitten vain nautiskelemaan!

P.S. Se toinen vaihtoehto eli tehdä pallot kypsästä taikinasta on se, että murustat taikinan tai valmiit keksit hienoksi muruksi ja sekoitat tarvittaessa joukkoon tilkan nestettä, esim. voisulaa, glögiä, vettä tai jokin alkoholikin voisi sopia todella hyvin. Sitten  pyörittelet massasta palloja, ja toimit kuten yllä.






Härkäpapujauhot saatu kaupallisen yhteistyön kautta.
Somessa.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti