lauantai 22. joulukuuta 2018

Hyvää joulukuun 22. päivää!


Aito lakritsijauhe on uusi suosikkituotteeni! Joskus minulla oli sitä kohtaan ennakkoluuloja ja ehkä silloin kun maistoin sitä aikoinaan ensimmäistä kertaa ei maku tuntunut niin miellyttävältä kuin olisin ajatellut. Lakritsijauhetuotteet ovat voineet kehittyä vuosien varrella tai sitten vain omat makunystyräni ovat tottuneet makuun paremmin. Nyt kun olen maistellut ja käyttänyt aitoa luomu lakritsijauhetta leivonnassa olen kerta kerran jälkeen entistä ihastuneempi siihen.

Vielä ehtii tehdä lahjaksi annettavia herkkuja, nämä kyllä katoaa helposti omaankin suuhun, että kannattaa olla varovainen näiden lakutryffeleiden kanssa. Valkosuklaa ja laku ovat aivan älyttömän hurmaava makupari! Tryffelit on muutoinkin todella simppeli herkku ja massa on monikäyttöistä, se sopii myös kakkuihin ja muihin leivonnaisiin kuorrutteeksi ja täytteeksi.


Lakritsi-tryffelit


200 g valkosuklaanappeja tai levysuklaata

1 / 2 dl kuohukermaa

20 g voita

2 tl luomu lakritsijauhetta


Koristeluun käytin luomu lakritsijauhetta ja jauhettuja salmiakinmakuisia Pohjanmaan pastilleja.


Lisää kerma ja valkosuklaa kattilaan ja kuumenna seosta kunnes suklaa on sulanut. Sekoita massaa koko ajan, jotta suklaa ei pääse palamaan pohjaan. Lisää joukkoon voi ja lopuksi lakritsijauhe.


Anna massan jäähtyä ja laita tryffelimassa jääkaappiin jähmettymään.


Ota lusikalla tryffelimassasta nokareita ja pyörittele ne käsissä palloiksi. Koristele tryffelit luomu lakritsijauheella ja salmiakkijauheella. Laita valmiit tryffelit jääkaappiin jähmettymään.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti