keskiviikko 19. joulukuuta 2018

Rumat mutta maukkaat pikkupullat


Voi ei tätä pimeyttä. Lapset kyselee kolmen jälkeen, että onko nyt yö ja pitääkö mennä nukkumaan. Vastaan että ei, ei ole, nyt on vain niin hämärää aikaa. Valokuvauksen kannalta nyt on aika toivotonta jollei ole käytössä järeämmät aseet. 

Aina ei mene niinku Strömsössä. Nämä pullat eivät ole edukseen vaikka maku onkin kohillaan. Kyllähän minä tiedän, että tuotokset tulisi ajoittaa valmistumaan ennen kello yhtä päivällä jos toiveena on saada edes suhteellisen ookoita kuvia aikaan. Mutta meidän aamupäivä venähti iltapäiväksi leikkien lomassa eikä silloin voi lähteä keskenkaiken pullia pyöräyttämään.

Nämä pikapullat tosin kyllä pyöräyttäisi yhtäkkiseltäänkin kun tätä taikinaa ei vaivata, kohotella eikä nostateta tuntitolkulla liinan alla. Ohjeen nappasin Minimuru -kirjasta, johon on valikoitu nopeasti ja vaivattomasti toteutettavia leivontaohjeita. Sellaiset sopii minulle. Mitä yksinkertaisempi juttu, sen parempi. Vaikka en nyt koe sitä taikinan kohottelua mitenkään työläänä, siinähän se nousee muiden juttujen lomassa. Mutten tiedä onko siinä varsinaisesti mitään hyötyä, kyllä ne pullat jämähtävät paikoilleen viimeistään seuraavana päivänä ja siinä se sitten oli, monen tunnin vaivaus ja kohotus. Aivan turhaa touhua kun pullat onnistuu näinkin. Kaikki aineet vaan kulhoon, sekoitus ja pullien pyöritys pellille. Anoppi on siirtynyt vastaavaan tyyliin mm. kakkupohjien kanssa. Ihmettelin taannoin kun hän ei vaahdottanut munia lainkaan vaan sekoitteli puuhaarukalla sokerin munien joukkoon. Kuulemma onnistuu ilmankin. 

Niin. Näiden pullien ohje löytyy siis tuosta Minimuru kirjasta, mutta puolitin sokerin määrän ja nuukuuksissani korvasin voisulan öljyllä. Ohjeesta  poiketen lisäsin taikinan joukkoon tummaasuklaata karkeana rouheena ja hunajakuorrutettuja maapähkinöitä. Hyvää tuli, niin hyvää että parikymmentä - normaalikokoista -pullaa on jo syöty, yhdessä illassa. Miksikö mainitsin tuon koon? No siksi kun tuossa kirjassa kaikki leivotaan minikoossa. Itse en jaksanut alkaa pyöritellä sataa minipullaa vaan jaoin mututuntumalla taikinan pariinkymmeneen osaan. Osan valmiista pullista koristelin valkoisella sokerikuorrutteella ja strösseleillä. 


http://neorex.fi/fi/tuote/18093613-hunajapaahdetut-maaphkint

Ohje myös tässä jos et kirjaa löydä käsiisi:

Pähkinä-suklaa pullat


2 dl maitoa
1 pss kuivahiivaa
1 tl kardemummaa
1/2 dl sokeria
1/2 tl merisuolaa
n. 5 dl vehnäjauhoja
1/2 dl öljyä

50 g tummaa suklaaata

Lämmitä maito 42 asteeseen ja lisää joukkoon osa jauhoista sekä kuivahiiva. Lisää mausteet ja sokeri. Lisää loput jauhot ja öljy. Sekoita tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon rouhittu suklaa ja pähkinät. Nostele hieman löysähköstä taikinasta märin tai öljytyin käsin pieniä pullia leivinpaperin päälle uunipellille. Paista pullat uunissa keskitasolla 200*asteessa noin 10 minuuttia. Älä paista liian kuiviksi ja varo kuuman suklaan kanssa, ettet polta suuta tai sormia.

Yhteistyössä Neorex.fi - Snack2You ja Bugas Chilituotteet
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti